Fotos Iván Pina

El Mundial de Ciclocròs de Bogense serà recordat pel segon de Mathieu Van der Poel, que acaba així la ratxa victoriosa de Wout Van Aert, però serà també recordat a casa nostra per la fabulosa actuació d’un pletòric Felipe Orts, capaç de barallar-se amb els millors especialistes del món fins a falta de dos voltes per al final. L’alacantí, 12é a Dinamarca, continua millorant les seues prestacions any a any, demostrant tot el potencial que posseix.

Orts arribava un any més a la cita mundialista com a gran estendard del combinat nacional. Amb només un Mundial absolut en el seu haver, el de Valkenburg 2018 en el qual va aconseguir un 20é lloc, el talentós ciclista es marcava com a objectiu per a esta edició millorar eixe resultat. El de la Vila Joiosa no només ha millorat el resultat, sinó que ha demostrat que pot estar lluitant amb els millors.

Eixia des de la segona fila de la graella, i aviat va mostrar el seu afany d’estar des del principi amb els millors; així es va forjar un grup que va rodar compacte durant les primeres voltes, amb el mallot rojigualda sent una excepció en un mantell d’equipacions belgues i holandeses. El grup va rodar junt fins quan, a mitjan cinquena volta, Mathieu Van der Poel va decidir iniciar la seua particular carrera en solitari. Wout Van Aert, el fins eixe dia campió, va ser l’únic decidit a seguir-lo. Ho va fer fins a cert punt; Van der Poel va accelerar en la setena volta i els seus rivals només el tornarien a veure a la meta.

El grup perseguidor de Van der Poel i Van Aert, en el qual viatjava Orts, va tornar a patir baixes en la volta 9, quan Toon Aerts va estimar que era el moment d’assaltar, almenys, la plata. El belga acabaria donant caça a Wout Van Aert i només una desafortunada caiguda en els metres finals decantaria la medalla de plata en favor del tres vegades campió mundial, amb Aerts havent-se de conformar amb el bronze.

Felipe Orts va ser capaç de mantenir-se en el Top-10 fins a mitjans de la penúltima volta, quan va anar perdent de mica en mica ritme i posicions, encarant el gir final a la posició número 12; un lloc que seria el que s’emportaria finalment, entrant en meta en solitari a 1’59” de Van der Poel.

Tot just acabar, l’alacantí es referia al seu rendiment en la cita danesa: “He fet una bona cursa, crec que he rodat a un gran ritme fins a falta de dos voltes. Ho he intentat tot per estar en els 10 primers; he estat en el grup del 4 pràcticament tota la cursa, però a última hora les forces s’han ensorrat, he intentat seguir al grup de davant i m’ha passat factura. Al final el 12, m’he caigut del top10, però hem lluitat i més no es pot demanar“, esgrimia el de la Vila Joiosa orgullós.

Per la seua banda, Ismael Esteban finalitzava 27é, rodant gran part de la cursa entre el lloc 25 i el 30. Javier Ruiz de Larrinaga, que s’acomiadava del ciclocròs professional, ho feia amb un 30é lloc.

Carrera sub23 femenina

Luisa Ibarrola, Paula Díaz, Irene Trabazo i la valenciana Sofia Rodríguez serien les ciclistes espanyoles que obririen la jornada dominical disputant la cursa de fèmines sub23. La d’Ontinyent, que acabava en el lloc 33 el seu primer Mundial de ciclocròs, assenyalava que ha estat una experiència molt bonica. “El circuit estava bastant enfangat, però hi havia zones en què es podia remar. Estic contenta“, deia Rodríguez.

Per la seua banda, Ibarrola acabava al lloc 26, Irene Trabazo al 32 i Paula Díaz al lloc número 38.