D’esquerra a dreta (dalt): Cristina Martínez, Sofía Martínez, Teresa Ripoll, Melisa Gómiz i Isabel Ferreres.
D’esquerra a dreta (baix): Cristina Soler, Sandra Alonso, Sara Bonillo, Alba Teruel i Cinta Sancho.

Un total de 176 ciclistes -el màxim que permet la Unió Ciclista Internacional en proves professionals- prendran l’eixida este dijous des de Cullera a la tercera edició de la Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Entre elles hi haurà algunes de les considerades com les millors corredores del món, integrants dels equips més punters del panorama internacional. De fet, a la Setmana estaran presents enguany 9 dels 10 millors equips del Rànquing mundial de la UCI, només falta el Mitchelton Scott.

Comptar amb les millors sempre és un al·licient per a l’aficionat o l’aficionada, però tal vegada encara ho és més veure en acció a aquelles ciclistes a les que coneixes des de menudes, aquelles corredores que s’han format en ‘la terreta’ i que ara van codejant-se amb les grans.

La Setmana Ciclista Valenciana de 2019 comptarà entre les participants amb una desena de ciclistes de la Comunitat Valenciana que tindran el privilegi de córrer ‘en casa’, de fer-ho per les carreteres que solen entrenar i en un aparador únic.

Foto Irene Morales

Per a Alba Teruel serà la segona temporada defensant el maillot de l’equip Movistar. La ciclista de Benigànim s’ha fet un lloc en l’equip professional espanyol amb més recursos de tot tipus i continua cresquent any rere any com a corredora. La d’enguany serà la seua tercera Setmana Ciclista Valenciana, una prova que coneix ben rebé i en la que sempre ho dóna tot.

L’equip Bizkaia-Durango comptarà amb dos corredores de la Comunitat Valenciana. L’actual campiona d’Espanya de ruta sub23, Cristina Martínez, tornarà a ser de la partida. La de Torrent tractarà de mantindre el seu idil·li amb la carrera ja que en les dos edicions anteriors ha aconseguit pujar al podi final com a guanyadora del maillot a la millor corredora autonòmica.

Foto Irene Morales

L’altra ciclista de l’equip basc que serà de la partida serà Sandra Alonso. La corredora de Torrevieja, que va ser baixa l’any passat a última hora per una malaltia, arriba a la carrera en bon estat de forma, tal i com va demostrar el passat 10 de març a la Vuelta CV Féminas, on va aconseguir un 16é lloc, pujant al podi com a millor valenciana i espanyola.

Un dels cinc equips espanyols que participarà en la Setmana Ciclista Valenciana enguany serà el català Massi Tactic. Per eixa formació (l’antic Catema) ha fitxat enguany Teresa Ripoll. La ciclista d’Ontinyent ja sap el que és córrer i acabar la Setmana. De fet, en les dos anteriors edicions la va diputar amb l’equip valencià Hyundai Koryo Car.

L’equip Sopela presenta també entre les seues set ciclistes a una valenciana, Isabel Ferreres. La ciclista castellonenca, que va arribar a mitjans de la temporada passada a l’equip basc de la mà de Paco Pla, s’ha fet un lloc esta temporada en l’estructura elit UCI. Igual que Ripoll, Ferreres també coneix la Setmana Ciclista Valenciana de la seua etapa en l’equip Hyundai Koryo Car.

Foto Irene Morales

Completaran la desena de ciclistes de la Comunitat Valenciana cinc de les sis integrants de l’equip de recent creació Delikia – Ginestar. El conjunt dirigit per Carmelo Albert i Javi Soler és tal vegada el més modest de la carrera però a il·lusió pocs els guanyen. Participar en la Setmana ha de suposar una empenta per a la jove formació de la que formaran part les valencianes Sofía Martínez (Sant Vicent del Raspeig), Sara Bonillo (Sueca), Melisa Gómiz (Almoradí), Cinta Sancho (Sueca) i Cristina Soler (Bèlgida).

Les que falten

Les grans absents d’esta tercera edició de la Setmana Ciclista Valenciana seran Sofía Rodríguez i Andrea Fraile. La primera d’elles ve de disputar el Campionat del Món de ciclocròs a Bogense (Dinamarca) amb la selecció espanyola, circumstància que ha dut al seu director en l’equip Sopela, Paco Pla, a retardar el seu inici de competició en carretera. Per la seua part, l’equip d’Andrea Fraile, l’Eneicat lleonés, no està entre els 26 participants en esta edició de la prova.