La penúltima jornada del Mundial de Ciclisme Adaptat en Pista d’Apeldoorn ha tornat a posar en relleu l’extraordinària condició d’un esportista irrepetible, Ricardo Ten, que sumava el seu tercer metall de la competició (segon or) a l’imposar-se en un scratx duríssim que es va decidir per centímetres.

Ho va intentar de totes les maneres durant la carrera Ricardo Ten, l’home més actiu d’un scratch que, finalment, i després de l’empenta de la resta de participants, es decidiria a l’esprint, amb el valencià imposant-se de forma ajustada per aconseguir un nou mallot arc de sant Martí .

Ricardo Ten deixava anar tota la tensió després de la prova i s’expressava amb plena satisfacció: “Ha estat increïble, és una prova que m’agrada perquè és molt tàctica i és de les que més he disfrutat. És una prova molt de ‘coco’; de vegades em poden les ànsies, però m’ha tocat centrar-me, fer-li cas a Félix i al final ha eixit tot bé, així que molt content“.

Ricardo Ten, amb la segona medalla d’or aconseguida al Mundial d’Apeeldorn. / FOTO UCI – Roberto Soler

Superar això serà difícil. Ricardo té marge de progressió i repetir estos resultats seria un somni. Està treballant duríssim i ahí està la prova. Cal seguir treballant i cal seguir apostant per millorar encara més els temps de cara a Tòquio“, assegurava el seleccionador nacional, Félix García Casas.

El competidor de la Classe C1, que també s’ha imposat en l’òmnium, finalitzava referint-se al balanç general del Mundial: “Un campionat de somni, per emmarcar. Enviar una abraçada a tots els que ho fan possible; molt feliç de poder disfrutar d’estos moments que són tot un regal“.

L’altre integrant del combinat nacional que participava ahir al scratch, el també valencià Maurice Eckhard (C2), acabava 14é després d’una carrera en què seria molt protagonista, ocupant les posicions capdavanteres durant bona part de la prova, però en la qual no podria estar finalment davant.

Font: RFEC / Fotografies: UCI i Roberto Soler