La novena edició de la Volta a la Província de València per a elits i sub-23 es disputarà sobre quatre etapes entre els dies 5 i 8 de setembre. La que està considerada com la millor volta del calendari amateur espanyol partirà el dijous dia 5 des de València i finalitzarà el diumenge 8 als carrers de Montcada.
La plaça de l’Ajuntament de València tornarà a acollir l’arrencada de la prova organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV). L’etapa, que donarà inici a les tres de la vesprada, constarà de 130’5 km. Després d’un primer pas per la línia de meta de Riba-roja de Túria al km 19, els corredors completaran tres voltes a un circuit de 37 km que discorrerà per Vilamarxant, Xest i Loriguilla. L’arribada estarà situada a l’avinguda Pacadar de Riba-roja, al costat del poliesportiu La Malla, on es coneixerà el nom del primer líder de la cursa.
La Volta a la Província de València tornarà a comptar amb una contrarellotge individual. I ho farà, com l’any passat, en Llíria. Divendres, 6 de setembre, els ciclistes hauran de batre’s contra les agulles del rellotge sobre una distància de 22 quilòmetres només apta per a veritables especialistes.

El rus Savva Novikov es va imposar en 2018 a Aras de los Olmos. / FOTO VICENT BRAVO

Etapa reina a la comarca de l’Alt Túria

El dia següent, l’etapa reina, com en 2018, tornarà a recórrer els municipis de l’Alt Túria. El recorregut serà l’invers de l’any passat, amb eixida esta vegada a Aras de los Olmos i arribada a Benagéber. Es tracta d’un circuit de 125 quilòmetres amb cinc ports de muntanya, un de segona i quatre de tercera categoria.
Els ports de muntanya que hauran d’afrontar els ciclistes en l’etapa reina de la Volta són l’Alt del Remedio (3a categoria en els km 36 i 90), l’Alt Montalbana (2a Categoria al km 57), l’Alt Benegáber (3ª Categoria al km 112) i l’Alt Pantano de Benagéber (3a Categoria al km 123). El gran grup passarà per Titaguas, La Yesa, Ahillas, Chelva i Tuéjar.
Finalment, Montcada tornarà a ser, per nové any consecutiu, testimoni del desenllaç de la Volta a la Provincia de València per a elits i sub-23. Un any més, la localitat de la comarca de l’Horta Nord tornarà a acollir la quarta i última etapa de la prova.
La prova discorrirà el proper 8 de setembre sobre el tradicional circuit de Montcada, al qual se li donarà nou voltes per completar una distància de 122’3 km. L’eixida està prevista a les 10 del matí des del carrer del Negre.