La vintena edició del Trofeu de ciclocròs ‘Ciutat de Sueca’, a celebrar el 2020, serà molt especial. Des de l’Escola Ciclista Sueca, organitzadora de la prova, han confirmat que la cursa ostentarà rang internacional amb la categoria C2.

De fet, la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) ja ha fet públic el calendari de proves internacionals, entre les quals figura la de Sueca per al diumenge 11 d’octubre. D’esta manera seran tres les cites internacionals de ciclocròs a la Comunitat Valenciana si afegim les de Xàtiva i València, previstes per als dies 12 i 13 de desembre de 2020.

Mànega elit i sub23 del 19é Trofeu de Ciclocròs ‘Ciutat de Sueca’ / Vicent Bravo

La prova de ciclocròs de Sueca és tot un referent a la Comunitat Valenciana i volem que ho siga encara més. Estem segurs que l’edició del 2020 marcarà un abans i un després en la carrera. Com a Ajuntament contribuirem a que esta cita esportiva faça un salt de qualitat i es consolide amb el temps com una de les millors d’Espanya“, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.
Vázquez ha recordat que en l’edició de 2019, celebrada el passat 3 de novembre, van ser més de 430 els participants del Trofeu de ciclocròs ‘Ciutat de Sueca’ entre totes les categories. “Va ser una de les carreres de l’any amb més afluència de ciclistes i així figura en les estadístiques que recull la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana“, recorda Vázquez.

Per la seua banda, la regidora d’Esports, Celia Beltrán, també s’ha mostrat il·lusionada davant “el repte que suposa projectar-se al món també a través de l’esport“. Segons Beltrán, “el ciclocròs se suma ara als escacs com a esdeveniment esportiu anual internacional i com a administració pública estem molt il·lusionats i amb ganes de seguir donant suport a este tipus d’iniciatives“.

El director de la prova, José Antonio Quintero, ha mostrat el seu agraïment a l’Ajuntament de Sueca “pel seu inestimable suport al ciclisme“. Quintero ha posat en valor el treball de l’Escola Ciclista Sueca des que el 1991 es celebrara la primera edició del Trofeu de ciclocròs. “En tots estos anys la prova ha conegut quatre emplaçaments diferents. Alguns anys ens vam veure obligats a no celebrar-la per falta de circuit però mai hem desistit. Açò és un premi a l’esforç per mantindre viva una disciplina de ciclisme hivernal que és molt atractiva tant per als que la practiquen com per als que van a veure-la“.