Felipe Orts prendrà l’eixida el proper diumenge, 12 de gener, en la prova elit de l’Campionat d’Espanya de ciclocròs que per segon any consecutiu se celebrarà al circuit de l’Illa de les Escultures, a Pontevedra.
L’alacantí del Teika UCI Team part com a principal favorit a la victòria si es té en compte la superioritat demostrada en les proves disputades enguany en territori nacional. A més, fa ara dotze mesos i sobre el mateix traçat de Pontevedra, Orts va aconseguir el seu primer títol elit als quals cal sumar els guanyats com a júnior a Navia 2013 i com a sub-23 a Torrelavega 2016 i València 2017.
El Campionat d’Espanya sempre és una cursa especial que afronte molt motivat. Crec que arribe en un bon estat de forma. Estos últims dies m’he trobat molt còmode entrenant i vaig amb moltes ganes de fer-ho bé“, apunta Felip Orts a escasses hores de volar a terres gallegues.

Felipe Orts, en la prova celebrada recentment a Xàtiva. / FOTO Vicent Bravo

El circuit de l’Illa de les Escultures ha patit una notable transformació per acollir el seu segon Nacional de ciclocròs. Poc té a veure, per tant, ni amb el Campionat d’Espanya de 2019 ni amb la recent prova de la Copa d’Espanya allà disputada. El canvi de sentit de la cursa, la instal·lació d’un nou pont de 20 metres de llarg i un disseny més tècnic i amb menys rectes (passa de 3.500 metres a 3.100) seran les principals novetats.
L’any passat em vaig sentir molt còmode al circuit. Enguany s’han introduït canvis. Anem a veure com es comporta el temps estos dies. M’agradaria que ploguera i es fera més lent“, reconeix Orts.
Finalment, en ser preguntat pels seus principals rivals de cara a lluitar pel títol, el de la Vila Joiosa ho té clar. “Ismael Esteban i Kevin Suárez arribaran molt bé. Estic segur. És un dia que tots tenim assenyalat en roig al calendari. Cal anar en compte també amb Gorka Izaguirre. En Llodio i Elorrio el vaig veure molt bé i ara està encara més fort perquè ha corregut bastant. Serà un altre rival perillós“, finalitza el vigent campió d’Espanya i número 10 del rànquing mundial de la UCI.

Orts s’ha mostrat molt superior enguany en les proves disputades a Espanya. / FOTO Lander López

Bonillo, Inguanzo i el planter
A banda de Felipe Orts, Teika UCI Team presentarà a Pontevedra als seus altres dos ciclistes UCI, els sub-23 Sara Bonillo i Gonzalo Inguanzo. La valenciana i el càntabre lluitaran per pujar a podi en les seues categories i poder guanyar-se les places per al Campionat del Món de ciclocròs que se celebrarà els dies 1 i 2 de febrer a Dubendorf (Suïssa).
A més, els xics i xiques del planter també seran presents a Pontevedra. El júnior Marc Cabedo, que ve de signar un 21r lloc en el Gran Premi Sven Nys, serà de la partida junt als seus companys Joan Hernández i Jordi Constantino. En sub23 també participarà Édgar Teno i en cadets ho farà l’actual campiona de la Copa d’Espanya, l’alacantina Vania Rico.