Ho ha tornat a fer. Felipe Orts, el ciclista de la Vila Joiosa, ha demostrat que és el millor corredor de ciclocròs nacional i ha aconseguit per segon any consecutiu el Campionat d’Espanya, que s’ha disputat a Pontevedra. És el cinqué mallot de campió que obté en la seua carrera en diferents categories.
El corredor alacantí ha demostrat que era el gran favorit i ha eixit a totes. La carrera l’ha dominada des del començament. En la primera volta ja ha començat a traure avantatge als rivals i ha anat fent forat fins a arribar en solitari a la meta. El podi l’han completat Kevin Suárez, i el professional de carretera de l’equip Astana, Gorka Izagirre.
Només guanyar la carrera, el campió ha declarat: “És bonic revalidar el títol de campió d’Espanya. Estic molt content de poder emportar-me el mallot a casa. Soc conscient que arribava en un bon moment, que havia fet els deures, encara que en una carrera tot pot passar”.

Felipe Orts, en el podi amb Kevin Suárez i Gorka Izaguirre. / RFEC

Felipe Orts és actualment el desé del rànquing mundial de la modalitat i esta és la novena victòria que aconseguix en la temporada. Laudio, Elorrio, Les Franqueses, Manlleu, Vic, Igorre, Xàtiva i València ja l’han vist enguany fer el seu famós cavallet en entrar primer a la meta.
Ara té com a proper objectiu el Mundial, que l’any passat, tot i fer una bona carrera, se li va resistir. La cita és els dies 1 i 2 de febrer a Dübendorf (Suïssa).

Sofía Rodríguez celebra el seu títol de campiona d’Espanya sub23 a Pontevedra. / RFEC

Sofia Rodríguez i Ivan Gomar, campions sub-23 i cadet
Sofia Rodríguez, de la selecció valenciana, s’ha imposat en la categoria sub-23. La d’Ontinyent ja va ser campiona d’Espanya junior i ara ho torna a aconseguir en la categoria sub23.

Ivan Gomar, campió d’Espanya cadet. / FOTO Vicent Bravo

En la prova cadet masculina es va proclamar campió d’Espanya el ciclista de la Font d’En Carròs, Iván Gomar.

Destacar també les medalles de plata d’Ainara Albert en la prova de fèmines junior i de Pau Martí en cadets.