La 71a Volta a la Comunitat Valenciana – Gran Premi Banc Sabadell, que donarà el seu tret d’eixida el pròxim 5 de febrer des de Castelló i finalitzarà el diumenge 9 de febrer a la plaça de l’Ajuntament de València, va ser presentada dijous passat a l’edifici Veles e Vents de la capital del Túria.

Es tracta d’una prova esportiva que enguany ha ascendit a la categoria Pro-Sèries i que confirma el creixement de la ronda ciclista valenciana des que Àngel Casero la reactivara el 2016 després de huit anys d’absència. En este sentit, el director general de la Volta va expressar la seua emoció per presentar una nova edició i va manifestar la seua satisfacció “per l’evolució de la prova gràcies a totes les institucions, ajuntaments, patrocinadors, guàrdia civil, policies locals i voluntaris que aposten per este esdeveniment“.

Així mateix, va comentar que la prova que s’emetrà íntegrament per Eurosport, televisió oficial de la Volta a la Comunitat Valenciana, arribarà a més de 130 països i entrarà en 195 milions de llars. “A més, els valencians enguany podran enganxar-se a la seva volta ja que À Punt retransmetrà la prova en directe“, va concloure Àngel Casero.


Les etapes
Per la seua banda, Francisco Benítez, director tècnic de la Volta a la Comunitat Valenciana, va donar a conéixer el recorregut de les cinc etapes de la 71a Volta a la Comunitat Valenciana.

1a Etapa: CASTELLÓ-VILA-REAL 180,5 KM
Etapa en la província de Castelló. Sense ser de mitjana muntanya és una etapa incòmoda, amb un port encara lluny de meta. Tot indica que el primer mallot groc es disputarà en un esprint massiu.


2a Etapa: TORRENT-CULLERA 185,5 KM
Etapa de mitjana muntanya que transcorrerà a la província de València. Els ciclistes hauran d’afrontar dos exigents ports de muntanya en la primera part, pujades que donaran peu a una primera batalla de corredors per buscar l’escapada.

La segona part de l’etapa és totalment plana, tot i que l’arribada serà al radar meteorològic de Cullera, un final inèdita per a professionals. És una pujada curta però amb rampes exigents. Molt probablement el vencedor serà un corredor important i amb aspiracions.

3a Etapa: ORIOLA-TORREVIEJA 174,6
En la tercera etapa la Volta a la Comunitat Valenciana es trasllada a la província d’Alacant amb un homenatge a Oriola, població que sempre ha estat al costat de la ronda valenciana, i al Baix Segura per les inundacions del passat mes de setembre. Sota el lema ‘Força Baix Segura’, la Volta a la Comunitat Valenciana recorrerà totes les poblacions afectades.

La tercera etapa és principalment plana, amb un port de muntanya a meitat de recorregut. Podria ser una etapa nerviosa si apareix el vent. Gairebé amb tota seguretat els esprinters es tornaran a jugar la victòria.

4ª Etapa: CALP-ALTEA SERRA DE BÈRNIA
L’etapa reina discorrerà per l’interior d’Alacant. Seran quatre ports de muntanya, un recorregut no gaire llarg, buscant així una jornada ràpida on els caps de fila intenten buscar el mallot groc en l’última pujada, la Serra de Bèrnia, ascensió inèdita amb rampes del 20% i un entorn veritablement espectacular.

5a Etapa: PATERNA – VALÈNCIA
Recorregut curt i pla que servirà, com cada any, d’homenatge al vencedor. Els esprinters seran de nou els protagonistes a la meta situada en la plaça de l’Ajuntament de València.Equips i corredors participants
En esta edició participaran 21 equips, amb set corredors per equip, que formaran un pilot de 147 ciclistes. Dotze dels equips són de categoria UCI World Tour, destacant la participació del potent Movistar capitanejat per Alejandro Valverde, que estarà de nou en la Volta a la Comunitat Valenciana.

A més, l’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana li retrà un homenatge al murcià ja que és l’únic ciclista a la història de la prova que l’ha guanyada tres vegades.

També estaran presents l’equip britànic INEOS (antic Sky), que no ha confirmat encara quins set corredors alinearà, i el Jumbo Visma holandès que comptarà amb Tom Dumoulin, guanyador del Giro d’Itàlia en 2018.

Els conjunts belgues Deceuninck-Quick Step i Lotto Soudal duran a la Volta a la Comunitat Valenciana a dos grans del ciclisme: Philippe Gilbert i John Degenkolb.

L’equip UAE Emirates comptarà amb el ciclista eslové Tadej Pogačar, que amb tan sols 21 anys es perfila com una de les figures del ciclisme. El conjunt polonés CCC estarà encapçalat pel campió olímpic Greg Van Avaermet; mentre l’Israel Team serà capitanejat pel ciclista irlandés Dan Martin, un dels corredors més importants del panorama internacional. A més també destaca la presència del belga Ben Hermans, segon classificat de la Volta a la Comunitat Valenciana en 2017.

L’equip Astana de Kazakhstan estarà a la Comunitat Valenciana amb el basc Jon Izaguirre, vigent guanyador de la Volta .

Pel que fa a la categoria Continental Pro, estarà formada pels següents equips: els espanyols Caja Rural – Seguros RGA, Euskadi i Burgos BH; l’esquadra italiana Bardiani CSF-Faizanè; l’equip belga Sport Vlaanderen-Baloise; el rus Gazprom-RusVelo i finalment l’equip francés Total Direct Energie. Completaran la nòmina d’equips els continentals Kometa-Xstra i Kern Pharma.


La belga Lotte Kopecky (Lotto Soudal) va guanyar la Vuelta CV Féminas en 2019. / Vicent Bravo

2a Vuelta CV Féminas- Gran Premi Diputació de Valencia

La segona edició de la Vuelta CV Féminas- Gran Premi Diputació de València es disputarà el diumenge 9 de febrer, amb el mateix circuit de la cinquena i última etapa de la VCV. Participaran 20 equips i un total de 120 corredores.
La Volta CV Fèmines va destacar per ser la primera cursa en igualtat a la borsa de premis i va concedir a la guanyadora la mateixa quantitat que s’atorga en una prova masculina. Silvia Tirado, directora de la Volta CV Fèmines, ha expressat que està molt contenta amb esta segona edició “després de la gran sensació de l’any passat“.