La selecció espanyola de ciclocròs viatja esta setmana fins a la ciutat suïssa de Dübendorf, on el pròxim cap de setmana (1 i 2 de febrer) es disputarà el Campionat del Món de la disciplina, que comptarà amb la presència de 21 ciclistes nacionals.

Felipe Orts tornarà a ser el referent de la delegació espanyola al Mundial. / Foto Elisa Haumesser

Per a la cita, el seleccionador nacional, Pascual Momparler, ha convocat els ciclistes elit Felipe Orts, Kevin Suárez, Lucía González, Aida Nuño i Paula Díaz.
Els sub23 que conformaran l’expedició nacional seran Iván Feijóo, Jofre Cullell, Carlos Canal, Xabier Murias, Sofia Rodríguez, Irene Trabazo, Paula Suárez i Sara Bonillo.
Finalment, seran huit els ciclistes júnior que vestiran el mallot rojigualda a la cita més important de l’any: Igor Arrieta, Aitzol Sasieta, Alain Suárez, Sergio Diego Carrasco, Miguel Díaz, Lucía Gómez, Ainara Albert i Maria Parajón.

Les valencianes Sara Bonillo i Ainara Albert, en la prova de la Copa del Món a Hoogerheide (Paissos Baixos) / Foto Elisa Haumesser

Una il·lusionant expedició que intentarà lluitar en cada carrera sobre el qual es pressuposa enfangat circuit suís. “És un circuit nou i sembla que plourà tota esta setmana. Si hi ha molt de fang podem veure una carrera èpica, com no hem vist estos anys enrere: de molta bici a l’espatlla, de fer a peu moltes zones que a priori són d’anar en bicicleta … Anem a veure quan arribem allà el divendres què ens trobem“, comenta Pascual Momparler. “Per a nosaltres, com més sec i ràpid estiga el circuit, millor“, apuntilla el seleccionador.
Pel que fa al gran nombre de ciclistes seleccionats, que ve augmentant des de fa uns anys de forma exponencial, el seleccionador assegura que la Federació “un any més seguix apostant per la base. Veiem que la gent jove està amb ganes, els organitzadors estan fent força juntament amb la Federació, i cada vegada portem més gent al Mundial“.
La competició començarà dissabte a les 11:00 hores amb la cursa per a les fèmines júnior. A continuació (13.00 hores) es disputarà la cursa sub-23 masculina, mentre que a les 15:00 hores tindrà lloc la cita per a les dones elit.
Ja el diumenge, l’acció començarà a les 11:00 hores amb la disputa de la cursa junior masculina; tot seguit (13.00 h.) prendran el relleu les fèmines sub-23, deixant per al tancament de la competició la prova elit masculina.

Font: RFEC