La Setmana Ciclista Valenciana – Vuelta Comunidad Valenciana Féminas disputarà la seua quarta edició entre els dies 20 i 23 de febrer. Dijous passat es va presentar la prova en el transcurs d’un acte celebrat en la seu de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Al mateix va assistir el conseller Vicent Marzà, així com nombrosos alcaldes i regidors dels municipis que acolliran les eixides i les arribades de les diferents etapes.

La Setmana Ciclista Valenciana arrancarà el dijous 20 de febrer des de Gandia i finalitzarà el diumenge 23 de febrer a Vila-Real. Les 175 corredores repartides en 25 equips hauran de fer front a quatre etapes i un total de 463 quilòmetres.

Un any més, tindrem la immensa sort de comptar en les carreteres de la Comunitat Valenciana amb moltes de les considerades com les millors ciclistes del món repartides en equips de dotze països diferents. Entre les participants destaquen ciclistes de primer ordre mundial com ara les campiones del món Anna Van der Breggen i Chantal Blaack, o la guanyadora de l’any passat Clara Koppenburg”, va anunciar en l’acte Rubén Donet, president del Club Ciclista Escapada i director de la prova.

Entre els equips participants hi hauran procedents de països com ara Holanda, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Kazajistan, Bèlgica, Regne Unit, França, Bahrain, Noruega o Israel. A més, hi haurà huit formacions espanyoles i una desena de ciclistes valencianes.

El conseller  Vicent Marzà, un gran aficionat al ciclisme, va destacar que “en aquesta quarta edició es consoliden els esforços conjunts perquè aquesta cita del ciclisme femení siga ja un referent internacional. Queda patent el nivell de les competidores, entre les quals comptem amb huit valencianes en diferents equips. La Setmana Ciclista Femenina, és doncs, un esdeveniment esportiu que potencia a dones esportistes, ciclistes d’alt nivell, un exemple del que per a nosaltres significa que la nostra siga una ‘Comunitat de l’Esport’. El Club Ciclista Escapada compta amb tot el nostre suport perquè el seu enfocament d’aquesta prova suposa la visualització del ciclisme femení, demostra comptar amb una molt bona organització, dona a conéixer el nostre territori com a punt de referència en el mapa mundial de l’esport i és un exemple d’un dels nostres eixos de treball: que la valenciana siga una ‘Comunitat de l’Esport’ d’acollida d’esdeveniments esportius com aquest”.

El conseller Marzà va rebre a cinc de les huit ciclistes valencianes que participaran en la Setmana Ciclista Valenciana. / FOTO Conselleria d’Esport

Rubén Donet també va posat èmfasi en el fet que organitzar una carrera d’esta magnitud “precissa de molt de treball i de moltes complicitats sobretot amb les administracions públiques i les empreses privades”. D’esta manera, Donet ha agraït “el suport de la Generalitat Valenciana, les tres diputacions i a tots els ajuntaments que ens ajuden acollint bé una eixida o una arribada d’etapa: Gandia, Cullera, Agost, Finestrat, València, Sagunt, Betxí i Vila-real”.

Tampoc es va oblidar Donet del “paper fonamental que juguen els cosos i forces de seguretat de l’Estat, en especial la Guàrdia Civil de Trànsit, a l’hora de vetlar per la seguretat de tota la caravana ciclista que mou més de 700 persones”.

La Setmana Ciclista Valenciana comptarà enguany amb el suport de firmes privades com ara Balearia, DFM Rent a Car, SLT, Alé, Skoda, Asociación para Mujeres en el Deporte Profesional, Teika, Villarreal CF, Dominio de la Vega, Hotel Tres Anclas, Grupo Glem, JAJOAN, Granja Rinya i Fan Color.

Com ve sent habitual en la Setmana Ciclista Valenciana, els últims quilòmetres de cada etapa també es podran seguir en streaming i i s’instal·larà una pantalla gegant en meta per a que els aficionats i aficionades sàpiguen en tot moment com es troba la carrera.