Torna a la capital del Túria un clàssic del cicloturisme, el Gran Fondo Internacional Marcha Ciudad Valencia. La presentació oficial de la prova tindrà lloc el pròxim divendres 4 de setembre, a las 12 hores, en el Tinglado 2 de la Marina, seguint el protocol Covid, per a garantir la seguretat de l’event.

L’acte transcorrerà amb la presència del guanyador del Tour de França de 2006, Óscar Pereiro, ambaixador d’esta edició i amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a més a més d’altres autoritats i personalitats rellevants vinculades al món de l’esport. La presentació, que s’emetrà en streaming, conclourà amb un emotiu homenatge a les víctimes de la pandèmia i als herois i heroïnes que continuen lluitant  per combatre-la i, qui ho desitge, podrà plasmar un missatge simbòlic en el mural de l’esperança.

Miguel Indurain conversa amb l’exfutbolista Robert Fernandez, abans de l’eixida en 2019 / Marcha Ciudad de Valencia

La Marcha, que enguany suma quinze edicions, apel.la a la responsabilitat i protecció del planeta amb el lema Rodem pels ODS. El dissabte 5 de setembre, els primers cicloturistes eixiran de manera escalonada i per grups, a les 7 del matí, seguint  les normes higiènicosanitàries pertinents.

En paraules del principal promotor del Gran Fondo Internacional MCV, Javier Castellar, “la celebració de l’esdeveniment és gràcies a la perseverància del meu equip, amb una enorme capacitat de reinvenció i lluita, por demostrar que amb el respecte i responsabilitat de tots podem continuar disfrutant de la bici, un mitjà de transport ecològic i sostenible”.