El 1r Gran Premi de València de Ciclisme Adaptat es celebrarà, el 14 de juliol, en el Circuit Ricardo Tormo

El Circuit Ricardo Tormo de Xest serà l'únic d'alta velocitat en una de les proves de la Copa d'Espanya de Ciclisme Adaptat 2018  ja que acollirà, el proper 14 de juliol, el 1r Gran Premi de València.

Així ho van anunciar el passat 25 d'abril a la presentació els precursors del projecte 'Unlimited Wheels: impulsant el ciclisme adaptat', format per un equip d'emprenedors valencians. L'acte es va celebrar a la seu de la Fundació Trinidad Alfonso, entitat que els va atorgar el primer pemi Emprén Esport, i va estar present Trinidad Roig, membre del patronat de la Fundació i germana de Juan Roig.
Darrere de la marca se sitúa Ruth Aguilar, esportista paralímpica i conferenciant, qui lidera el projecte que hereta del llegat de Vicente Arzo i el Club d'Esports Adaptats de la Vall d'Uixó, organitzadors dels 11 criteriums internacionals que han precedit a l'esdeveniment actual.
La primera part de la presentació va estar comentada, junt amb Ruth i Arzo, pels ambaixadors del projecte: Ricardo Ten, actual campió del món de ciclisme adaptat en pista; Mónica Merenciano, judoka paralímpica; Héctor Cabrera, atleta paralímpic; i Maurice Eckhard, ciclista paralímpic i diverses vegades campió del món en la seua categoria. Tots van coincidir en com d'interessant és la proposta de Unlimited Wheels, projecte que pretén fer de la Comunitat Valenciana un referent del ciclisme adaptat. Es va al·ludir a la importància de fomentar la participació de dones i l'atractiu escenari que s'ha triat per a la celebració de la primera Copa d'Espanya de Ciclisme adaptat a la Comunitat Valenciana.
La segona part de l'acte va servir per escoltar les impressions de Josep Miquel Moya, director general d'Esports de la Generalitat Valenciana; José Morell, alcalde de Xest; Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, i Gonzalo Gobert, director del Circuit Ricardo Tormo de Xest. Es va parlar de la importància de recolzar l'esport adaptat i de les possibilitats que este projecte oferix a la Comunitat. Es va recalcar l'interés d'explorar l'abast del projecte i el plantejar-se metes més ambicioses, com el Campionat d'Espanya, l'Europeu o, perquè no, el Mundial de ciclisme adaptat.
Totes estes propostes que l'equip de Unlimited Wheels ja es planteja, estan en el full de ruta del projecte a mig termini, i formen part d'un dels seus objectius principals: portar a la Comunitat Valenciana proves oficials. Un altre dels objectius en què es basa el projecte és el foment del planter, a través de la formació d'una escola de ciclisme que incloga la iniciació i la tecnificació, una Iniciativa aplaudida per tots els presents pel seu important impacte social.
L'acte va comptar també amb persones rellevants com Isabel García, diputada delegada a la Diputació de Joventut, Esports i Igualtat; Ana Sanchís, excliclista olímpica; Natacha López, atleta popular de Cárnicas Serrano; i 'Champi' Herreros, últim campió del món de motos en la categoria 80cc; junt amb representants de la Fundació, del Projecte FER i de la Càtedra Divina Pastora, entitat que els ha atorgat el Premi a l'Esportivitat com a col·laboració al projecte.
La resta de l'equip de coordinació està format per Cristina García, amb experiència en organització d'esdeveniments per a persones amb discapacitat com Conectia, que passa a ser la coordinadora del planter i responsable financera. Ànima Paula Aranda, directora de la revista d'esports adaptats INSPORT i organitzadora del Saló d'Esport Inclusiu de València, és la responsable d'esdeveniments i comunicació, mentre que Mauro Xesteira, president de l'Associació Emprendimiento Sin Barreras i director de Capazia, és el responsable de patrocinis.

 

Tota la informació en este enllaç


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017