L'aposta per l'Ultraciclisme a Almeria, Orpesa i Xest

La Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) va presentar recentment la Copa d'Espanya de carretera d'Ultrafons, la nova disciplina que inicia el seu camí este 2018 amb la Copa i que a partir de 2019 incorporarà els seus corresponents Campionats d'Espanya.

Tres són les proves que la formen, calendari accessible este primer any: 12 hores Trackman el 12 de maig a Almeria; Desafio Titánico - Gran Premi Orpesa del Mar el 26 de maig; i 24 horas Cyclo Circuit el 30 de juny al Circuit Ricardo Tormo. Tres proves diferents en els seus formats dins de la gran varietat de proves que es podran disputar dins el format d'Ultraciclisme i que podran disputar els ciclistes elit, sub-23 i màster, masculí, femení o mixt en solitari, duos i equips. Es permetrà també la participació amb llicència d'un dia, encara que en este cas no puntuaran per a la Copa.

Al circuit d'Almeria serà la primera prova, ideal per estrenar-se i aprendre de la nova disciplina. 12 hores intenses que passen a gran velocitat en unes instal·lacions extraordinàries per celebrar una cursa ciclista d'ultrafons i amb la garantia d'espectacle que ve acompanyat pel seu excel·lent clima al maig.

Continuarà amb el Desafio Titánico - Gran Premi Orpesa del Mar, una cursa pionera i única al món en format contrarellotge que transita per fantàstics paratges en un circuit de 54 kms. per carreteres entre Atzeneta, Culla, Benafigos i Torre d'En Besora tancades al trànsit. Una veritable gesta per a la majoria de ciclistes, autèntics aventurers i pioners del pedal, apassionats del ciclisme que segur que recordaran l'aventura com una fita extraordinària al seu palmarés.

I acabarà amb la prova reina, 24 horas Cyclo Circuit al circuit Ricardo Tormo amb les seues magnifiques instal·lacions que garantixen seguretat i espectacle que es pot seguir en tot moment en ser visible la pista en la seua totalitat per als espectadors i participants. Circuit on es decidiran els guanyadors en cada categoria, en una prova especial per l'ambient, el companyerisme i el reconeixement, la gran competitivitat, la nit, el límit i tantes sensacions diferents que oferix esta carrera sobre les habituals del calendari ciclista que oferix una experiència única i incomparable de la qual els ciclistes es porten un gran record i satisfacció.

Sense dubte, unes proves amb aroma a èpica per a ciclistes amb esperit pioner i que vulguen viure noves aventures amb gust de grans gestes. I una gran oportunitat, esta primera edició de la Copa, en ser un calendari assequible per a molts ciclistes, per a ser protagonista i ser reconegut entrant en la història del ciclisme de la mà de l'Ultraciclisme, un nou ciclisme de competició, i intentant pujar al podi en alguna de les moltes categories disponibles.

Tota la informació en: www.24hcyclocircuit.com, www.latitanica.com i www.trackman.es


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017