La Reial Federació Espanyola de Ciclisme ha anunciat esta vesprada que el valencià Pascual Momparler ha estat designat com a nou seleccionador nacional del combinat elit masculí de carretera.

El ciclista de Novelda, Julio Alberto Amores, torna en 2019 al camp amateur amb l'objectiu de prendre impuls i tractar de tornar al professionalisme amb més força si cap. Ho farà a l'equip valencià Electro Hiper Europa que dirigix l'exprofessional Rafael Casero.

Una de les grans sensacions de l'última temporada amateur a Espanya formarà part del filial de Caja Rural - Seguros RGA. Eusebio Pascual (Cocentaina, 1995) buscarà el salt a professionals confirmant els excel·lents resultats obtinguts el 2018, any que ha acabat en segona posició del rànquing de la RFEC.

La localitat de Xera acollirà l'arribada de la tercera etapa de la 70a Volta a la Comunitat Valenciana - GP Banc Sabadell el pròxim 8 de febrer de 2019. Així ho va fer saber ahir el director de la Volta, Àngel Casero, en la presentació celebrada a Xera.

Al Restaurant Els Pins d'Estivella es va celebrar, recentment, el dinar de comiat de temporada de l'equip elit i sub23 valencià Electro Hiper Europa. Durant l'acte es va lliurar un mallot signat pels corredors i cos tècnic a Héctor Ballester, gerent d'Electro Hiper Europa, i a José Ramón Mateu, gerent del Càmping Sierra Calderona i Restaurant Els Pins.

Després de les recents presentacions del Tour de França i el Giro d'Itàlia 2019, la tercera Gran, la Vuelta Ciclista a Espanya, acaba d'anunciar la data de la presentació del seu recorregut per a la propera edició, que tindrà lloc del 24 d'agost al 15 de setembre.

El Gran Premi Montcada, última de les quatre etapes de la Volta a València - Trofeu Diputació, ha acabat resolent-se en un esprint de 10 corredors on Jaume Sureda (Cja Rural - Seguros RGA) ha imposat la seua extraordinària punta de velocitat enfront d'Aitor Escobar (GSport) i Felipe Orts (Mutua Levante).

Un dels principis més importants de l'entrenament és la periodització de la temporada, que ens indica que no podem mantindre un estat de forma del 100% durant un any complet o durant tota la vida esportiva. Per a això, hem d'estructurar el curs ciclista en fases o macrocicles, cadascun amb unes característiques molt diferents, que sumades ens portaran a mantindre l'estat de forma durant el període competitiu.

La quarta etapa de la Vuelta repetia el guió dels dos dies anteriors. Una escapada matinera de nou ciclistes rodava amb un marge de quatre minuts durant bona part de la jornada. En ella estava el castellonenc Óscar Cabedo, del BH Burgos.

Compte enrere per a la disputa de la huitena edició de la Volta a València - Trofeu Diputació, considerada com la millor prova per etapes del calendari nacional per a categories elit i sub-23.

Una de les principals novetats de la 8a Volta a València - Trofeu Diputació serà la celebració d'una contrarrellotge individual en la tercera etapa. La primera crono de la història de la Volta a València es disputarà el dissabte 8 de setembre a la localitat de Lliria i tindrà una distància de 21 quilòmetres.

Es va disputar, el passat 26 de maig, la tercera edició del Desafio Titánico - Gran Premio Oropesa del Mar, segona prova puntuable per a la Copa d'Espanya de carretera Ultrafons de la RFEC. La vila turística castellonenca va acollir als 181 participants, arribats d'arreu d'Espanya per assumir els seus 5.600 metres de desnivell i 291 km de distància.

La 23a Volta Ciclista a la província d'Alacant va consagrar al sub-23 murcià Víctor Manuel Romero, de l'equip ULB Sports - Natural Greatness, al més alt del podi, que va compartir amb el balear Jaume Sureda (Caja Rural - Seguros RGA) i el rus Dimitri Mukhomediarov (Lokosphinx).

Entre els mètodes d'estudi de composició corporal destaquen, per l’extensió del seu ús, l'antropometria i la bioimpedanciometria, i per la seua precisió, la densitometria mitjançant absorciometria de raigs X d'energia dual (DXA o DEXA). La major diferència entre estos mètodes està en la seua precisió, fiabilitat i reproductibilitat dels resultats.

En mil trossos. Així va arribar a Castelló de la Ribera la Ridley - Memorial Pascual Momparler després de 162 quilòmetres. Els 90 supervivents -preneren l'eixida 168- arribaren a la línea de meta en una diferència de vora 13 minuts entre el primer i l'últim. I ho feren en grupets reduïts, cap d'ells de més de 20 ciclistes.

Qualsevol esportista que es controle el pes com a part del seguiment de la seua condició física i dels seus progressos, pot treure molt més profit d'un estudi de composició corporal. Amb això, obtindrà informació de com es distribuix, dins d'este mateix pes, la massa muscular i la massa greix.

Una de les grans novetats d'esta edició del Ridley - Memorial Pascual Momparler, que es disputa este diumenge 22 d'abril a Castelló de la Ribera, serà el pas per l'alt de Santa Anna per la part del Camí de la Creu. Esta pujada és tot un clàssic per als cicloturistes de la zona, tant que el mateix Pascual Momparler l'anomenava 'Il Poggio', a manera de símil amb el mític port final de la Milan-San Remo. Pot ser enguany, per la seua proximitat a l'arribada, l'Alt de Sant Anna siga tan decisiu com la cèlebre pujada italiana de 'La Classicissima". 

Els 163 quilòmetres i quatre ports de muntanya, inclosos dos cims d'exigència com l'Alt del Campello i Cumbres de Valencia, que proposa la Ridley-Memorial Pascual Momparler es postulen com l'ocasió perfecta per a concloure quins ciclistes optaran a guanyar la Copa d'Espanya 2018, que ja entra en el seu tram final.

A la casa de la Cultura de la Pobla de Farnals es va presentar, divendres passat, el nou equip ciclista Electro Hiper Europa - Ristrasol - Sierra Calderona, conjunt de categoria elit-sub23 dirigit per l'exciclista professional Rafael Casero.

L'exigent recorregut de l'Aiztondo Klasikoa, segona prova de la Copa d'Espanya elit-sub23 i un dels trofeus més prestigiosos de tot el calendari amateur, no oferix concessions. La pujada a Alkiza, seguida dels sis passos per Alduna i la rematada final de l'ascensió a Asteasu exigixen que els que arriben a Larraul amb opcions de victòria sigua per força.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017