Castelló de la Ribera torna a ser una festa del ciclisme amb el Memorial Pascual Momparler

Francisco García Rus (GSport-València) ha estat el vencedor del 5é Ridley Memorial Momparler, quarta prova de la Copa d'Espanya elit i sub-23, celebrada este matí a Castelló de la Ribera (València), en superar als seus tres companys d'escapada Elías Tello (Kuota-Construccions Paulino), Jaume Bonnín (Benicàssim Me Gusta) i Nicolas Sessler (Lizarte).

Els quatre arribaven a meta amb 13" d'avantatge i es disputaven el triomf entre ells, després d'haver saltat de forma esglaonada en els últims quilòmetres. Al darrere, un grup de 25 ciclistes encapçalat per Oscar Pelegrí (Caja Rural-Seguros RGA), i amb el seu company Gonzalo Serrano, onzé, que manté el liderat de la Copa. Un lloc per davant del madrileny entrava Sergio Samitier (Lizarte), qui també conserva el groc com a millor sub-23.

D'esta manera, de cara al Memorial Valenciaga de diumenge, amb el qual es passarà l'equador de la Copa d'Espanya, Serrano avantatja Pelegrí a 20 punts (396 a 376), amb Samitier sumant 325 punts, també com tercer en la general. Quart és Juan Antonio López-Cozar (Euskadi), amb 296, i cinqué, Antonio Jesús Soto (Lizarte), amb 274. Segon sub-23 és Erlend Sor (Escribano), amb 250 punts.El nou traçat no defrauda

La clàssica valenciana Ridley Memorial Pascual Momparler, organitzada pel Club Ciclista Castelló de la Ribera, canviava el 2017 el seu recorregut. I la veritat és que el nou traçat no va defraudar les expectatives. Els tres alts puntuables i, especialment, la pujada al Campello van servir per dinamitar en mil trossos el pilot de gairebé 200 participants que havien pres la sortida.

A les pujades es va veure una impressionant fortalesa col·lectiva de l'equip Escribano, però també la solidesa de Serrano, líder de la Copa d'Espanya. L'equip Lizarte, per la seua banda, intentava capejar la mala sort de tindre a Antonio Soto, tercer a la general de la Copa, fora de cursa per caiguda i a Sergio Samitier, líder entre els sub-23, buscant una remuntada gairebé impossible després d'un altre contratemps en el pitjor moment possible, just en l'inici del port més dur.

La zona més exigent de la clàssica va deixar al capdavant un grup de trenta unitats. A partir d'ahí i amb terreny descendent van començar els atacs dins d'un xicotet grup en el que ningú semblava amb forces per posar ordre. Van estar especialment actius els ciclistes de Rias Baixas. Però la fuga bona va estar protagonitzada per Sessler i Bonnin. Semblava que tots dos es jugarien el triomf però van arribar per darrere, ja en els dos últims quilòmetres, Tello i Garcia Rus. Al final, esprint de quatre i triomf del murcià.

Escribano Sport Team s'imposava per equips, per davant de Aldro Team, de Caja Rural i de Lizarte. D'esta forma els caixers asseguren el seu liderat, amb 185 punts, enfront dels 166 dels seus paisans navarresos. La classificació de la muntanya era per a Eusebio Pascual (Mutua Levante), amb el que consolida el seu liderat a la general; Cristian Mota (Aldro Team) s'imposava en metes volants i passava a ser el primer en esta classificació.

Finalment destacar la presència del seleccionador de professionals, Javier Mínguez, i de l'ex ciclista Abraham Olano, que va rebre l'homenatge de l'organització.

SEGUIX-NOS EN LES XARXES


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017