L'alacantí Eusebio Pascual (Mutua Levante - Bioracer) guanya l'Aiztondo Klasikoa, segona prova de la Copa d'Espanya elit i sub23

L'exigent recorregut de l'Aiztondo Klasikoa, segona prova de la Copa d'Espanya elit-sub23 i un dels trofeus més prestigiosos de tot el calendari amateur, no oferix concessions. La pujada a Alkiza, seguida dels sis passos per Alduna i la rematada final de l'ascensió a Asteasu exigixen que els que arriben a Larraul amb opcions de victòria sigua per força.

I com a tal s'han distingit l'elit l'alacantí Eusebio Pascual (Mutua Levante), Carlos Cobos, Victor Etxeberría, Jaume Sureda (Caja Rural - Seguros RGA), Antonio Soto (Lizarte), Julen Amarika (Telcom) i Juan Pedro López (Polartec-Kometa). Un grup de set ciclistes que ha arribat amb avantatge a la cota final, on el de Cocentaina ha sumat el triomf després de deixar sense resposta a tots i cadascun dels seus rivals amb una poderosíssima arrencada.

La jornada s'ha despertat encapotada, amenaçant pluja i oferint protagonisme a una escapada inicial de 14 corredors que ha comptat amb vida fins al primer pas per Alduna, on la cursa ha començat a trencar-se tant davant com darrere. Bugarin (Froiz), Tello (Kuota), Mercadal (Aldro), Parets (AMPO) i Amarika (Telcom) s'han establert com els cinc ciclistes al capdavant, mentre que per darrere els ciclistes del Lizarte al costat dels del Caja Rural - Seguros RGA han format un potent grup perseguidor amb tots els grans favorits en ell.
Un a un tots els corredors inicialment fugats han estat caçats fins a quedar al capdavant únicament Julen Amarika, que ha protagonitzat una fantàstica cavalcada en solitari. Sureda, Soto, López i Pascual han trencat la formació perseguidora en el penúltim pas per Alduna i a menys de 15 quilòmetres per al final han contactat amb el ciclista del Telcom per formar un quintet al capdavant.

Els ciclistes del Caja Rural - Seguros RGA Cobos i Etxeberria han aprofitat l'últim gir al Circuit d'Aiztondo per contactar amb el grup que obria cursa i dotar al seu equip d'una clara superioritat numèrica que han tractat d'aprofitar en els quilòmetres finals. Sureda i Cobos han arrencat amb les primeres rampes de la definitiva pujada a Asteasu, en què només Pascual ha pogut seguir la seua roda. En els últims 500 metres, el ciclista del Mutua Levante - Bioracer ha demostrat tindre una marxa més i amb una potent arrencada ha marxat en solitari a la recerca de l'arc de meta.

Pascual ha guanyat amb 7" d'avantatge sobre Cobos i 17" sobre López. Sureda ha entrat en quarta posició, mentre que Soto ha estat cinqué. Pel que fa a la classificació general de la Copa d'Espanya elit-sub23 cal destacar que Sovva Novikov (Lokosphinx), vencedor del Circuit Guadiana, manté el liderat després d'haver conclòs en 12a posició en un segon grup a 1'04" del vencedor.

CLASSIFICACIÓ - AIZTONDO KLASIKOA

1- Eusebio Pascual (Mutua Levante - Bioracer) 3:47:47

2- Carlos Cobos (Caja Rural - Seguros RGA) a 0:07

3- Juan Pedro López (Polartec-Kometa) a 0:17

4- Jaume Sureda (
Caja Rural - Seguros RGA) a 0:22

5- Antonio Soto (Lizarte) a 0:40

6- Victor Exteberria (
Caja Rural - Seguros RGA) a 1:01

7- Julen Amarika (AMPO) a 01:03

8- Roger Adrià (Lizarte) a 01:04

9- Jesús Arozamena (Aldro) m.t

10- Ander del Castaño (Froiz) m.t

11- David González (
Caja Rural - Seguros RGA) m.t

12- Sovva Novikov (Lokosphinx) m.t

13- Cristian Mota (Aldro) m.t

14- Manuel Castilla (Bicicletas Rodríguez) m.t

15- Iñigo Elosegui (Lizarte) m.t


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017