78 abandonaments demostren la duresa del Ridley - Memorial Pascual Momparler

En mil trossos. Així va arribar a Castelló de la Ribera la Ridley - Memorial Pascual Momparler després de 162 quilòmetres. Els 90 supervivents -preneren l'eixida 168- arribaren a la línea de meta en una diferència de vora 13 minuts entre el primer i l'últim. I ho feren en grupets reduïts, cap d'ells de més de 20 ciclistes.

Això demostra que estem davant una de les proves més exigents de la Copa d'Espanya elit i sub23. Les ganes de batalla i els ports de muntanya del recorregut provocaren que els abandonaments començaren a produir-se des de ben prompte. L'Alt Calderón (10 km al 3'6%) ja es va cobrar les primeres víctimes. Per si fora poc, als supervivents els esperaven les empinades rampes del Campello, 2'6 km al 10'6%, que provocaren una autència escabetxada. Amb molts ciclistes ben madurs es va pujar Cumbres de Valencia (6'6 km al 6'2%) i el postre final, l'Alt de Santa Anna, 2'8 quilòmetres amb un desnivell del 5'3% que va acabar de dictar sentència.

Com s'esperava, al Momparler la carretera va posar a cadascú en el seu lloc. Només huit ciclistes tingueren opció de victòria fins a la fi. Esta vegada, David González, de l'equip Caja Rural - Seguros RGA, es va fer amb ella i va inscriure el seu nom a un palmarés on ja figuraven Marcos Jurado (2013), Vadim Zhuralev (2014), Xavier Sansebastián (2015), Antonio Angulo (2016) i Fran García Rus (2017).

 

Foto: Vicent Bravo

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017