La Volta a València parla rus

El Gran Premi Montcada, última de les quatre etapes de la Volta a València - Trofeu Diputació, ha acabat resolent-se en un esprint de 10 corredors on Jaume Sureda (Cja Rural - Seguros RGA) ha imposat la seua extraordinària punta de velocitat enfront d'Aitor Escobar (GSport) i Felipe Orts (Mutua Levante).

En la lluita per la general, no hi ha hagut cap tipus de canvi i el rus Savva Novikov s'ha portat el mallot groc després de signar una gran etapa de muntanya a Aras de los Olmos i una també més que notable contrarellotge a les rodalies de Llíria.
L'última de les etapes, amb nou voltes a un circuit semiurbà, es plantejava com la possibilitat final perquè Lizarte intentara aprofitar la seua superioritat numèrica davant d'un líder que únicament comptava amb dos gregaris. De fet, José Felipe Parra i Antonio Jesús Soto, segon i tercer a la general, han buscat els atacs gairebé des del primer metre, però s'han trobat sempre amb un rocós Novikov que amb prou feines els deixava marge de maniobra.
És més, a mitja carrera han arribat a escapar-se els tres primers de la general: Novikov, Parra i Soto. La seua renda mai ha superat els 20 segons gràcies a la feina de Caja Rural - Seguros RGA. I just després de la neutralització ha arribat la fuga del dia, amb 10 ciclistes: Jaume Sureda, Aitor Escobar, Felipe Orts, Shoi Matsuda, Ivan Smirnov, Iker Ballarin, Daniele Cantoni, Álvaro Marza, Jorge Pastor i Daire Feeley.
Els perjudicats en eixe moment eren els corredors de Lizarte, que van intentar reaccionar, però ja era massa tard per organitzar una caça fructífera. Els 10 capdavanters s'havien anat amb més d'un minut de renda i era suficient per jugar-se el triomf en l'etapa sense que hi haguera canvis a la general.
En el lliurament final de trofeus i distincions, no han faltar l'alcaldessa de Montcada, Amparo Orts, així com el regidor d'Esports, Martín Pérez. També han estat Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana i màxim responsable de l'organització de la Volta.

CLASSIFICACIÓ DE L'ETAPA: Jaume Sureda (Caja Rural)

GENERAL FINAL
1. Savva Novikov (Lokosphinx)
2. José Félix PARRA (Lizarte)
3. Antonio Jesús SOTO (Lizarte)

GENERAL EQUIPS: Lizarte
GENERAL MUNTANYA: Gerard Armillas (Compak)
GENERAL M. VOLANTS: Gerard Armillas (Compak)
GENERAL REGULARITAT: Sebastián Mora (Gsport)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017