L'Alt de Santa Anna: Il Poggio de la Ridley - Memorial Pascual Momparler

Una de les grans novetats d'esta edició del Ridley - Memorial Pascual Momparler, que es disputa este diumenge 22 d'abril a Castelló de la Ribera, serà el pas per l'alt de Santa Anna per la part del Camí de la Creu. Esta pujada és tot un clàssic per als cicloturistes de la zona, tant que el mateix Pascual Momparler l'anomenava 'Il Poggio', a manera de símil amb el mític port final de la Milan-San Remo. Pot ser enguany, per la seua proximitat a l'arribada, l'Alt de Sant Anna siga tan decisiu com la cèlebre pujada italiana de 'La Classicissima". 

Santa Anna és un port curt però intens, 2'8 quilòmetres amb un desnivell del 5'3% de carretera estreta i revirada i asfalt desigual. A més, la baixada és molt sinuosa i des del seu cim a meta només resten 12 quilòmetres.

El paratge natural de Santa Anna és exuberant i molt atractiu per al ciclisme. Totes les seues vessants tenen un encant especial i unix les comarques de la Ribera Alta i La Costera. Les seues vistes són infinites i l'ascensió final fins a l'ermita del segle XV, duríssima. Sense dubte, l'organització ha encertat introduint esta pujada final que s'afegix a les altres tres prèvies: Alto Calderón (10 km al 3'6%), El Campello (2'6 km al 10'6%) i Cumbres de Valencia (6'6 km al 6'2%).

 

Foto: Vicent Bravo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017