Pedro Gregori i Ziortza Vila foren els millors al Desafio Titánico - Gran Premio Oropesa del Mar

Es va disputar, el passat 26 de maig, la tercera edició del Desafio Titánico - Gran Premio Oropesa del Mar, segona prova puntuable per a la Copa d'Espanya de carretera Ultrafons de la RFEC. La vila turística castellonenca va acollir als 181 participants, arribats d'arreu d'Espanya per assumir els seus 5.600 metres de desnivell i 291 km de distància.

Abans de l'eixida, els ciclistes van realitzar un sentit homenatge pòstum als ciclistes Antonio Garcia "Chicharra" i Juan Castro. Després del protocol·lari tall de cinta per part de la regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Orpesa, Sonia Bellés, es va donar l'eixida des del complex hostaler Marina D'or.

Els corredors van afrontar el seu particular desafiament des de primera línia de platja. De forma neutralitzada, van mantindre una velocitat controlada fins al quilòmetre 41, just en el municipi d'Atzeneta del Maestrat. El primer esforç de la jornada va coincidir amb la pujada al coll de la Bassa.

Els corredors van anar agafant el seu ritme i van començar a crear-se distàncies entre ells en una contrarellotge no drafting. Cinc voltes es van donar al circuit de 54 kms, enclavat entre els bonics pobles de l'interior de Castelló: Atzeneta del Maestrat, La Torre D'En Besora, Culla i Benafigos. Els ciclistes i els seus acompanyants van disfrutar d'extraordinaris paratges de muntanya donant fe del lema de la Diputació: Castellón Escenario Deportivo.

Passaven les hores i els quilòmetres es feien cada vegada més durs. Els ciclistes paraven a reposar forces en l'avituallament situat al costat de la meta per on anirien passant en cadascuna de les voltes.

En contra del que s'esperava per la majoria dels participants, els solitaris es van imposar sobre els duos i equips, sent solitaris els cinc primers a creuar la meta. El vencedor va ser un extraordinari Pedro Gregori, qui es va mantindre al capdavant pràcticament des del principi i va invertir un temps de 9 hores i 30 minuts, a una velocitat mitjana superior als 30 km/h. En segona posició es va mantindre durant tot el Desafio Titánico un incansable Ivan Santurde, qui va fer unl pols a Gregori durant tota la crono en el que va ser un bonic duel entre tots dos. Tercer, amb una fenomenal crono, va arribar el màster Toni Pont, el que li va servir per col·locar-se líder de la Copa d'Espanya. Admirables també les tres fèmines participants, sent la guanyadora i líder en absolut de la Copa, Ziortza Vila. Segona va arribar a meta la líder de la Copa a màster 50, Mª Jose Silvestre, mentre que tercera va ser Miryam Bueno.

Per grups d'edat en solitari fins a 39 anys va repetir Pedro Gregori, segon Ramon Escalante i tercer José Antonio Caparros. Es va col·locar líder de la Copa David Santos. En M-40 primer va ser Iván Santurde, segon Toni Pont i tercer Diego Martínez. En M-50, guanyador i líder de la Copa Eugenio Gomez, segon Pedro Aguilar i tercer Jesús Martínez. I en els M-60, Jorge Cebrián va ser el guanyador i líder de la Copa. Van completar el podi Vicente Alpañez, segon, i Jose Peña, tercer.

En duos els vencedors i líders de la Copa, MSFarma-Calderón amb Pedro Albaladejo i Miguel Ángel Martínez, van parar el crono en 10 hores i 8 minuts, seguits per Cliniconfort i KM 69. Per equips, els madrilenys Luis, Fernando i Javier del Eastern Watts van invertir 10 hores i 6 minuts, seguits dels bascos Petitregi Astagarraga i dels locals Mediolanum - Manrubia - Flower. Menció especial a l'equip 2Rodes Castelló en què els seus tres integrants superen els 60 anys i van ser vencedors en equips M-50.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017