El debutant Óscar Cabedo acaba seté en el primer final en alt de la Vuelta a Espanya

La quarta etapa de la Vuelta repetia el guió dels dos dies anteriors. Una escapada matinera de nou ciclistes rodava amb un marge de quatre minuts durant bona part de la jornada. En ella estava el castellonenc Óscar Cabedo, del BH Burgos.

Igualment, per darrere, l'equip SKY controlava la carrera, fins que en el terç final va cedir la responsabilitat als altres equips dels favorits. Això feia que les diferències augmentaren.

Al peu de l'ascensió final, l'avantatge era proper als deu minuts. "Quan m'han dit per ràdio que teníem l'avantatge suficient i vaig veure els 36 graus de temperatura he pensat que havia de treure forces d'on fora", va explicar un Cabedo que encara estava nerviós en acabar l'etapa.

Benjamin King (Dimension Data) aprofitava les rampes inicials per anar-se'n per davant. Nikita Stalnov (Astana) era l'únic capaç de seguir la roda del corredor nord-americà. Per la seua banda, Cabedo va decidir marcar el seu ritme.

El castellonenc, primer any com a professional, va saber dosificar l'esforç i va deixar passar els canvis de ritme que els homes més experimentats com Maté (Cofidis) o Rolland (Educacion First) van realitzar. "Des del cotxe m'exigien sabent que per darrere venien corredors importants per a la general", conta Cabedo.

D'esta manera, el jove corredor d'Onda va aconseguir ser seté a la meta d'Alfaguara, 50 segons per davant del grup de favorits. "Mai m'hagués imaginat que en la meua primera Volta a Espanya faria un top-ten", va acabar amb un somriure.

 

Burgos BH | Fotografía: Photo Gomez Sport


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017