Arriba l'hora de la Volta a la Marina, Interclubs del Vinalopó i Challenge de la Plana

Puntuals, com cada mes de gener, arriben al calendari valencià tres grans cites de caire social: la Volta a la Marina, el Trofeu Interclubs del Vinalopó i la Challenge de la Plana (abans Lliga Social de Castelló). Este cap de setmana arranquen les tres competicions per etapes, dos d’elles a la província d’Alacant i una altra a la de Castelló.

La Volta a la Marina, la degana de totes elles, alça este diumenge el teló de la seua 32a edició. I ho fa a la localitat de Xaló, amb una prova de 64 quilòmetres que s’iniciarà a les 10 del matí. L’itinerari a cobrir serà Xaló, Llíber, Senija, Xaló (meta volant), Alcalalí, Murla, Benigembla, Parcent, Alcalalí, Xaló (meta volant), Bèrnia (premi muntanya de 1a categoria) i descens cap a l’arribada de Xaló. Es tracta d’un recorregut diferent al de l’any anterior que acabava a l’alt del Masserof.

La Volta a la Marina de 2018 constarà d’altres set etapes més a Xàbia (21 de gener), Bellreguard (28 de gener), Parcent (4 de febrer), Dénia (11 de febrer), Benidorm (18 de febrer), La Vila Joiosa (25 de febrer) i Pedreguer (11 de març).

Els C.C. Javea, C.C. Denia, U.C. Benidorm, C.C. Pedreguer, C.C. La Safor i C.C. Aitana de la Vila han anunciat a través de la web oficial de la prova, que han pres la decisió de que en 2018 la Volta siga de caire intersocial per invitació.

Però eixe no ha sigut l'únic anunci. També s'advertix que en alguna o algunes de les etapes podrà haver-hi control antidopatge. A més, l'organització afegix fins a quatre vídeos explicatius de l'AEPSAD, l'Agència Espanyola per a la protecció de la Salut en l'Esport

 

La Interclubs del Vinalopó arranca a Novelda

Novelda acollirà, este dissabte, la primera prova del 10é Torneig Interclubs del Vinalopó. L’eixida està fixada per a les 3 de la vesprada des del pàrquing del poliesportiu municipal. Després de discòrrer per les localitats d’Asp, La Romana, El Pinós, la Algueña i el Hondón de las Nieves, els ciclistes tornaran a travessar els carrers de Novelda per a finalitzar amb l'ascensió al Castell de la Mola. Eixa pujada curta i explosiva posarà a prova les forces dels corredors després de 82 quilòmetres. Esta prova social per invitació està oberta a les categories màster, elit, sub23, juniors i fèmines.

El 10é Torneig Interclubs del Vinalopó constarà enguany de huit proves. A banda de la cita de Novelda hi ha altres set: Yecla (20 de gener), Sant Vicent del Raspeig (10 de febrer), Elda (CRI) i Monòver (17 de febrer), Villena (24 de febrer), Agost (3 de març) i Ibi (10 de març)

 

Naix la Challenge de la Plana

I la província de Castelló estrena enguany la Challenge de la Plana, que pren el relleu a la Lliga Social de Castelló. Les dos primeres etapes o proves puntuables (de les nou que hi ha previstes) es disputaran este cap de setmana –dissabte i diumenge- a Vila-real.

Organitzada pel CC Pasarela Lucciola, dissabte a partir de les 3 de vesprada es disputarà una contrarrellotge individual de només 6 quilòmetres que decidirà qui vist el primer maillot de líder.

L’endemà diumenge, organitzada pel CC Campió Llorens, es celebrarà a partir de les 10’30 del matí la segona etapa amb un recorregut de 67 quilòmetres i dos ascensions de tercera categoria en els quilòmetres 31 i 43 de carrera. L’eixida i l’arribada estaran ubicades en el carrer Ermita, front a l’Estadi de la Ceràmica.

La resta de les etapes es disputaran a Xilxes (20 de gener), Onda (27 de gener), Castelló (28 de gener), Vilafranca (4 de febrer), Alqueries (10 de febrer), Vinaròs (17 de febrer) i Rossell (18 de febrer).


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017