Els Nacionals de carretera es disputaran el juny de 2018 a Castelló

La Diputació de Castelló portarà a la província en 2018 els Campionats d'Espanya de Ciclisme en carretera com a part de la seua aposta pel desenvolupament turístic esportiu 'Castellón, Escenario Deportivo'. Així, l'impacte econòmic d'estos campionats que impulsa el Govern Provincial serà superior als 400.000 euros a la província i generarà una gran repercussió en establiments hotelers, ja que tant participants com staff tècnic i d'organització estaran allotjats durant tota una setmana en municipis de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat este matí l'esdeveniment acompanyat pel president de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), José Luis López Cerrón, el de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV), Amadeo Olmos, i el diputat provincial d'Esports, Luis Martínez.

Moliner ha explicat "la important aposta que hem fet en els últims anys pel ciclisme, un esport que compta amb una gran afició a la província i amb una gran capacitat de transmetre els atractius que té Castelló en la seua dualitat mar i muntanya. Una dualitat i un impuls institucional que ha fet que hui la província tinga un lloc en el podi del ciclisme nacional per demostrar que tenim el millor escenari esportiu de la mediterrània".

Amb esta novetat, la Diputació de Castelló reforça la seua aposta per l'esport convertint a la província en seu dels Campionats d'Espanya de ciclisme, amb deu títols en joc entre les modalitats de línia i contrarellotge en les categories elit UCI, elit i sub23.

López Cerrón ha indicat que "la Comunitat Valenciana en general i la província de Castelló en particular és una terra d'aficionats al ciclisme, referents a la pràctica d'este esport, també per la implicació que teniu les institucions".

"Teniu a la climatologia i en les vostres muntanyes uns grans aliats i, tot i que els recorreguts no els sabem encara i seran els tècnics de la federació els que hauran de definir-los, estem convençuts que seran molt atractius ", ha afegit el president de la RFEC.

Els Campionats d'Espanya de Ciclisme en carretera seran seguits mediàticament per televisions i altres mitjans de comunicació que transmetran a milions de persones els atractius turístics de Castelló.

 

Complet programa esportiu del 22 al 24 de juny

Les competicions, amb cinc títols en joc contrarellotge i altres tants en línia, arrancaran el divendres 22 de juny amb un gran programa esportiu que dinamitzarà de forma important la capital de la província. Al matí, les contrarellotges sub23 masculina i elit femenina; a la vesprada la crono elit professional i elit. El dissabte dia 23 es duran a terme proves en línia sub23 masculina i elit femenina. Finalment, el diumenge 24, la prova reina per elit professional i elit amb un recorregut encara per definir.

 

Un impacte directe de més de 400.000 euros

Segons les estimacions de la pròpia Reial Federació Espanyola de Ciclisme, la ciutat que acull el Campionat d'Espanya de Ciclisme en carretera obté ingressos de més de 400.000 euros tan sols en consum efectuat i pernoctacions del personal de campionat i públic assistent i visitant.

D'esta manera, el consum mitjà dels ciclistes (400 ciclistes), staff (100 tècnics i personal de staff) i familiars (600 familiars de ciclistes) supera els 150 euros diaris i el del públic assistent i visitant (6.000 aficionats) els 40. A estos ingressos cal sumar-li el retorn en termes d'impacte mediàtic, imatge, efecte tractor de consum i difusió de la marca territori.

Referent a això, el president Moliner ha fet especial èmfasi que "estem fent de l'esport una oportunitat econòmica per al turisme de la província amb més de 300 esdeveniments esportius a l'any que contribuixen en bona mesura al fet que desenes d'establiments turístics de la província desestacionalitzen la seua activitat i allarguen la seua temporada de treball. Estes competicions atrauran més de 10.000 persones amb un ja important impacte directe al que cal sumar l'impacte que deixarà en el seu recorregut estes carreres pels pobles de Castelló".

Moliner ha recordat, a més, que "fa tot just una setmana presentàvem el Campionat del Món de Trail amb la Penyagolosa Trails i avançàvem que no seria l'última gran notícia esportiva de l'any, i seguim treballant durant estos últims dies de 2017 per consolidar el 2018 esta gran aposta pel desenvolupament econòmic de Castelló a través de l'esport".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017