Valls, Molina, Plaza, Alarcón, Amores, Peñalver i Torres, set professionals alacantins en 2018

La província d'Alacant comptarà en 2018 amb un total de set ciclistes professionals, repartits entre equips de les tres categories (World Tour, Continental Professional i Continental).

En la màxima categoria del ciclisme mundial es manté una temporada més Rafa Valls. El ciclista de Cocentaina defensarà esta temporada el maillot de l'únic equip espanyol World Tour, el Movistar Team, on arriba procedent de Lotto Soudal. Valls espera allunyar el fantasma de les lesions i poder demostrar la classe que atresora.

Un esglaó per baix, en la categoria Continental Professional, correran altres dos alacantins: Antonio Molina i Rubén Plaza. El de Xàbia complirà la seua cinquena temporada defensant el maillot de Caja Rural - Seguros RGA, mentre que el d'Ibi arriba a l'equip Israel Cycling Academy amb la intenció de disputar el Giro d'Itàlia i aportar la seua experiència en equips World Tour com Movistar Team, Lampre Merida o Orica-GreenEdge.

Per la seua part, altres quatre alacantins formaran part d'equips estrangers de categoria Continental. El ciclista de Sax, Raúl Alarcón, seguirà una temporada més en l'equip portugués W52-Porto. El guanyador de la Volta a Astúries i de la Volta a Portugal en 2017 tractarà de demostrar que la gran temporada realitzada l'any passat no va ser fruit de la casualitat. Mentrestant, Julio Alberto Amores, ciclista de Novelda, deixa l'equip dominicà Inteja MMR -amb el qual va guanyar en 2017 una etapa de la Vuelta Ciclista Internacional de Guadaloupe- per córrer en l'equip britànic Vitus Procycling Team (abans patrocinat per Raleigh). 

Per últim, altres dos alacantins donaran el salt al professionalisme en 2018. És el cas del ciclista de Torrevella, Manuel Peñalver, que procedent del GSport-València Esports, militarà a l'esquadra italo-búlgara Uniero Trevigiani Hemu, i del corredor de Gata de Gorgos, Sergio Torres, que lluirà el maillot de l'equip belga Tarteletto-Isorex.

 

Foto João Fonseca


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017