La Vuelta a España passarà de llarg en 2018

Unipublic va donar a conèixer, dissabte, el recorregut oficial de la Vuelta 2018, que es disputarà entre el 25 d'agost i el 16 de setembre. La ronda espanyola arrancarà des del Centre Pompidou, a Màlaga, en el que és un exemple més de l'aposta de l'organització per lligar esport, cultura i sortides innovadores. A diferència de les últimes edicions, esta no passarà per les carreteres de la Comunitat Valenciana.

El pròleg inaugural serà una contrarellotge individual de 8 quilòmetres, amb els quals es dibuixarà un primer esbós d'una Volta amb molta presencia andalusa en la seua primera setmana. Després de Màlaga, el pilot viatjarà a Granada, Almeria i Jaén, amb un pas intermedi per Múrcia, abans de pujar rumb al Nord. Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria -que acollirà una segona contrarellotge individual de 33 km-, País Basc, Aragó i Catalunya, seran les pròximes parades abans d'encarar els últims compassos de l'edició, amb un duríssim final en dos dels cims més exigents del Principat d'Andorra (el Coll de la Rabassa i el de La Gallina). El recorregut acabarà a Madrid capital, amb eixida des d’Alcorcon i meta a la Plaça de Cibeles, passant abans pel Passeig del Prado, que celebra enguany el seu segon centenari.

 

40 anys d’Unipublic

Unipublic complix enguany 40 anys al capdavant de La Vuelta. "Vam descobrir nous finals en pujada i volem que la muntanya torne a ser clau per decidir La Vuelta. Són els senyals identitat que ens han permès donar-li un nou impuls a la carrera i són les que seguirem defensant", va explicar el director de La Vuelta, Javier Guillén.

El Principat d'Astúries i el País Basc seran amfitrions de dos de les arribades inèdites d'enguany. Dos jornades que seran sinònim d'èpica i espectacle i que posaran a prova als galls del gran grup. "Les Praeres, en Nava, o el Balcó de Bizkaia, es convertiran, a partir del 2018, en inoblidables per a l'espectador", va afegir Guillén.

Les novetats es combinaran amb alguns 'clàssics'. El tríptic asturleonés format per La Camperona, Les Praeres de Nava i els llacs de Covadonga, mesurarà les forces dels aspirants a 'la Roja' amb tres finals en pujada consecutius. Un trio amb dos vells coneguts i un nouvingut que marcaran un punt d'inflexió en La Vuelta 2018: una combinació de tradició i modernitat, en tots els seus aspectes.

 

Tota la informació en la web oficial de La Vuelta


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017