Valverde sentència la Volta a la Comunitat Valenciana guanyant a Cocentaina

Alejandro Valverde (Movistar Team) ha sentenciat la 69ª Volta a la Comunitat Valenciana – Gran Premi Banc Sabadell en vencer esta vesprada l’etapa reina amb final a l’Alt de les Pedreres, a Concentaina.

La jornada de hui es presentava molt difícil per als ciclistes ja no només  pel seu recorregut  de 184 km amb set ports de muntanya, sinó perquè han hagut de lidiar amb ratxes de vent i fred.

L'etapa començava a Oriola amb nombrosos intents d’escapada, però que eren anul·lats en la pujada al primer port del dia, La Garganta (3a categoria). Després de la meta volant, a l'altura de Crevillent, tres corredors del Sport Vlaanderen- Baloise, Van Gompel, Van Hecke i Declercq, aconseguien obrir diferències respecte el gran grup, però eren absorbits una estona després.

No obstant això, als pocs quilòmetres, sis corredors aconseguien escapar-se: Kirienka (SKY), Hollestein (KAT), i els espanyols Rodríguez (CJR), Sáez (EUS) Camacho (PLK) i Insausti (EUK).

En l'ascens a l'Alt de Maigmó (2a categoria) es col·locaven al capdavant Van Hecke (SVB), Rodríguez (CJR), Sáez (EUS) i Insausti (EUK) augmentant la diferència en el seu descens a 2'52".

Al seu pas pel tercer port del dia, Tibi (2ª categoria), s'unia a les primeres posicions Kirienka (SKY) i era en l'ascens al port de la Carrasqueta (1a categoria) quan disminuïa la diferència entre el pilot i el cap de carrera, tot i que en coronar la diferència era de tres minuts.

A la primera volta pel port de Les Trilles (3a categoria) es mantenien al capdavant Van Hecke (SVB), Rodríguez (CJR) i Kirienka (SKY). Al poc temps saltava del pilot Kwiatkowski (SKY) i s'unia a ells.

En els últims 20 quilòmetres de l'etapa, amb un terreny molt exigent, el pilot era comandat pel Movistar que protegia, en tot moment, al líder de la Volta, Alejandro Valverde.

En el segon pas pel port de Les Trilles, continuaven al capdavant de carrera Rodríguez (CJR), Hollestein (KAT) i Kwiatkokwski (SKY), però es reduïa el temps de diferència amb el gran grup, ara comandat per corredors de l’Astana, Finalment l'escapada era absorbida.

A 10 quilòmetres de meta saltaven del gran grup tres corredors Vanmarcke (EFD), Gautier (ALM) i Visconti (TBM). No obstant això, només Viconti es col·locava en solitari al pas final per la localitat de Cocentaina, però en començar la pujada final a l'Alt de les Pedreres (1a categoria) era absorbit pel gran grup.

La duresa de l'etapa va passar factura els ciclistes en l'últim tram, amb rampes molt dures de fins el 18% a la recta final, però Alejandro Valverde va saber mantindre la seua posició i va atacar en els últims metres per fer-se amb l’etapa per davant d’Adam Yates (Mitchelton – Scott) i Luis León Sánchez (Astana).

El corredor murcià, que ha sumat hui la seua victòria número 110, ha volgut reconéixer al seu equip per la feina feta. "Ha estat un dia dur, a l’eixida hi havia molts atacs i vent, però he de donar les gràcies de nou a l'equip perquè ha estat de 10". "L'Sky a la primera part de l'etapa ha atacat, però hem pogut controlar molt bé i ja al final m'he encarregat de rematar la feina", ha manifestat Valverde.

Per a Alejandro Valverde és la seua segona victoria parcial a la Volta després de l’aconseguida a Albuixech. De la seua recuperació de la lesió que va patir al Tour de França diu trobar-se " molt content, perquè no sé si he tornat igual o millor, ja que l'any passat vaig tindre el millor inici de temporada de la meua carrera ". "Enguany m'estic trobant fenomenal, ja ho notava en els entrenaments, sí que és veritat que la competició és una altra cosa, però està responent tot a la perfecció", conclou l'actual líder de la Volta.

 

Última etapa entre Paterna i València

Demà diumenge se celebrarà l'última etapa de la 69a Volta a la Comunitat Valenciana - Gran Premi Banc Sabadell, des de Paterna fins a la plaça de l'Ajuntament de València. L’eixida serà des de l'Ajuntament de Paterna (c/ Coves del Palau) a les 12.30 hores.

Així mateix, demà hi haurà un seguit d'activitats paral·leles. Al migdia tindrà lloc la segona Marxa Cicloamigos Solidario a favor de l'Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral (Avapace), en què aficionats al ciclisme pedalejaran en el mateix circuit urbà de la Volta . A continuació, a les 13: 15 hores , es disputarà un partit d'exhibició de futbol en cadires de rodes i a les 14: 15 hores actuarà el grup Ñeku, autors de la cançó oficial de la Volta "Cada amanecer".

 

 

Classificació individual de l’etapa

1.-Alejandro Valverde 4:48: 34

2.-Adam Yates a 4”

3.-Luis León Sánchez m.t

4.-Jesús Herrada a 9”

5.-Primoz Roglic a 10”

 

Classificació general provisional

1.-Alejandro Valverde 13:16:23

2.-Luis León Sánchez a 14”

3.-Jakob Fuglsang a 26”

4.-Adam Yates a 37”

5.-Jesus Herrada a 48”


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017