El belga Jurgen Roelandts bat a l'holandés Van Poppel en l'esprint final de València

L'última jornada de la Volta clarejava plovent i amb fred a Paterna, però això no impedia que en els huit primers quilòmetres del recorregut sis corredors pogueren escapar -Kwiatkowski (SKY), Küng (BMC), Novak (TBM), Taaramae (TDE) , Sprengers (SVB) i Tratnik (CCC)- i es mantingueren per davant fins que el pilot augmentara el seu ritme i atrapara a Taaramae (TDE) a punt de començar l'ascens al port de l'Oronet (3a categoria).

Al poc temps saltava del pilot David de la Cruz (SKY) que aconseguia coronar l'Oronet juntament amb Tratnik (CCC) en primera posició seguit de Sprengers (SVB) i Küng (BMC).

La cursa transcorria molt ràpida, tot i el paviment mullat, i Küng (BMC) rodava en solitari al separar-se dels escapats a un ritme molt fort. El gran grup molt estirat era comandat pel Movistar dominant en tot moment la situació. Però era a nou quilòmetres de meta quan Küng era absorbit per la resta de ciclistes.

Ja a València el pilot rodava amb força preparant-se per a l'esprint. En l'última revolt abans de la recta de meta queia el campió belga Oliver Naesen, circumstància que aprofitava el també belga Jurgen Roelandts (BMC Racing Team) per guanyar un parell de metres i imposar-se en un ajustat final davant de l'holandés Danny Van Poppel (Team Lotto NL-Jumbo).

La Volta a la Comunitat Valenciana - Gran Premi Banc Sabadell ha finalitzat a plaça de l'Ajuntament de València en un dia plujós que no ha impedit que nombrosos espectadors s'hagen acostat a viure en persona esta gran cita anual amb el ciclisme.

 

Foto: Vicent Bravo

 

Classificació de la cinquena etapa

1r Jurgen Roelandts (BMC) 2:58:26

2n Danny Van Poppel (TLJ) m.t

3r Clement Venturini (ALM) a 1 "

4t Nelson Andrés Soto (CJR) m.t

5é Baptiste Planckaert (TKA) mt


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017