Valverde fa història en guanyar la seua tercera Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

Catorze anys després del seu primer triomf -i onze després del segon- Alejandro Valverde ha tornat a pujar al més alt del podi de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana. D'esta manera, el ciclista murcià ha fet història en convertir-se en el primer corredor capaç de guanyar tres vegades la ronda valenciana (2004, 2007 i 2018).

El líder del Movistar Team ha demostrat en esta 69a Volta a la Comunitat Valenciana - Gran Premi Banc Sabadell ser el grandíssim corredor que és i s'ha imposat en la general i dos etapes, la que acabava a Albuixech i la que ho feia a l'alt de les Pedreres de Cocentaina.

Amb esta victòria, Valveder és l'únic amb tres triomfs a la Volta per davant dels dos d'Alex Zulle (1995 i 2002), Melcior Mauri (1991 i 1992), Federico Ezquerra (1931 i 1940), Salvador Botella (1954 i 1961), Pérez Francés (1957 i 1965) i Fernando Manzaneque (1960 i 1962).

En este sentit Alejandro Valverde va manifestar que està molt content amb esta victòria, "És diferent de la de 2004, ja que he estat set mesos sense competir, però continue tenint la mateixa il·lusió i ganes". "Gràcies al meu equip per la gran tasca que han fet i als qui han estat pendents de mi durant la meua recuperació", afegia el ciclista murcià.

Valverde va destacar que després de veure com estava a Mallorca "venia amb opcions per a la general, han participat rivals molt durs, però he tingut molt bon equip al meu voltant".

Pel que fa al recorregut, el guanyador va reconéixer que li va agradat molt ja que "ha estat molt atractiu i bonic, què vaig a dir, m'ha encantat i he estat el vencedor", digué.

Pel que fa a la resta de premis, el mallot de la muntanya fou per a Preben Van Hecke (SVB), el de la combinada per a Thomas Sprengers (SVB), i el del millor jove per a Kilian Frankiny (BMC). Per equips es va imposar l'Astana, que va aconseguir posar en el podi a dos ciclistes, Luis León Sánchez, segon, i Jakob Fuglsang, tercer.

 

Casero desitja seguir creixent

Per la seua banda, Ángel Casero, director de la Volta, va agrair al Banc Sabadell, patrocinador principal de la carrera, i a totes les institucions i empreses que col·laboren en este projecte. "Estem molt satisfets amb la gran acceptació que estem tenint per part dels corredors i cada vegada més importants. Sens dubte, hem crescut molt i vull agrair des d'ací la feina de tot l'equip de la Volta que fa possible este esdeveniment", apuntava el director de l'Volta.

L'objectiu d'Ángel Casero és seguir creixent. "La idea és primer que la Volta estiga ben assentada i a partir d'ahí pensar en ascendir de categoria. Lògicament porta molt més esforç, però els que estem en este esdeveniment volem que es duga a terme", concloïa el director de la Volta.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017