Una plata amb sabor agredolç a València

El cop de ràbia de Felipe Orts al manillar de la seua bicicleta abans de creuar la línea de meta ho diu tot. Per només un parell de segons li s’havia escapat la medalla d’or a un equip valencià que havia fet un plantejament perfecte però que es va trobar amb un equip gallec molt fort.

Segons havia establert el seleccionador Paco Pla, el primer relleu dels amfitrions el va completar l’elit Álvaro García, qui va encapçalar fins i tot la prova en els primers trams.

Tots els relleus foren molt ràpids, sobre els cinc minuts i mig aproximadament excepte l’estratosfèric i insuficient 5:18 de Felipe Orts en el sisé i definitiu.

Després d’Álvaro García, per este ordre, rellevaren pels valencians el màster Raül Ballester, el junior Miguel Lloret, el cadet Marc Cabedo, la fèmina Alba Teruel i el sub23 Felipe Orts. Després de tres primers relleus molt igualats, fou Cabedo qui va aconseguir posar-se primer i fer camí abans de passar el braçalet a la sub23 de Benigànim. Teruel, animada com mai pel públic que omplia el vell llit del riu Túria, ho va donar tot i només es va veure superada per gallecs i bascos en el tram final de la seua volta, passant el relleu a Felipe Orts amb uns 15” de retard sobre el junior gallec Iván Feijoo que, tot i ser perseguit per dos locomotores com Orts i el basc Ruiz de Larrinaga, va aconseguir mantindre la privilegiada posició i aconseguir un or històric, a la vegada que merescut, per a la selecció gallega.

València vestia als representants de Galícia amb els maillots de campió d’Espanya i els penjava una ansiada medalla d’or. Fou una vesprada molt emotiva per al màster Andrés Calvete, l’elit Mauro González, el cadet Carlos Canal, la fèmina Desiree Duarte, el sub23 Samuel González i el junior Iván Feijoo.

A gallecs i valencians els acompanyaren en el podi els bascos, que aconseguiren el bronze amb una selecció integrada pel sub23 Jokin Alberdi, el màster Juan José Romero, el cadet Mikel Orbea, la fèmina Olatz Odriozola, el junior Xabier Murias i l’elit Javier Ruiz de Larrinaga.

SEGUIX-NOS EN LES XARXES


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017