L'alacantí Felipe Orts s'acomiada de la categoria sub23 proclamant-se subcampió del món de ciclocròs

"Estic ací amb la medalla penjada del coll, però encara no m'ho puc creure. Això sí, estic supercontent". Així s'expressava Felipe Orts en baixar del podi del Campionat del Món de ciclocròs sub23 de Bieles, amb esta històrica plata, llaurada a força d'intel·ligència, en una cursa en la qual s'imposava el gran favorit, Joris Nieuwenhuis, amb absoluta superioritat, però on l'espanyol va saber treure profit a la seua força i, sobretot, a la seua intel·ligència. Orts entrava a 1'23", i el també neerlandès Sieben Wouters era bronze, a 1'29".

"Hui feia bastant millor temps que ahir, de manera que el circuit no estava gelat, però tampoc arribava a estar enfangat. Era un fang líquid que no m'ha anat malament. He eixit molt bé i no he tingut problemes excepte una xicoteta caiguda al principi, que no m'ha suposat res mal", comentava l'alacantí qui afegia que "la clau ha estat córrer amb cap, sense escalfar-se. Els de davant portaven un punt més, i pensava que podien anar-se'n. Però he mantingut el meu ritme i he vist que no em treien més de deu segons".

I d'ahí, al tram final en què Orts ha estat genial... i on els seus rivals acusaven el fortíssim ritme del neerlandès. "Ha estat ahí quan he vist que em podia anar cap endavant, que els tenia al meu abast i així ha estat. Sembla fàcil, però ha estat complicat, perquè no calia escalfar-se", afegia.

Orts ha aconseguit esta medalla de plata que no tenia Espanya en esta categoria des dels temps de José María Basualdo, en 1970. "No pense en el que suposa, ni en el que pot significar de cara a la temporada que ve, ja com elit. Ara només pense en disfrutar-la, en agrair la confiança que han tingut en mi, i en poder aprofitar-ho en les carreres que em queden estes setmanes a la categoria. L'any que ve ja serà una altra cosa", acabava el nou subcampió del món.

L'alacantí eixia de la primera fila amb la suficient força per col·locar-se entre els tres millors, to t ique va preferir perdre posicions per evitar-se problemes. D'esta manera, per davant es formava un grup amb Nieuwenhuis, l'italià Gioele Bertolini i els belgues Thijs Aerts i Nicolas Cleppé, encara que prompte es disgregaria el quartet: el neerlandès, a demostrar la seua fortalesa; la resta, a pagar la seua gosadia d'intentar seguir el seu ritme.

Per darrere, el de la Vila Joiosa arribava a anar seté a falta de tres voltes, a 1'30" del cap, però a només mig minut de les medalles. I a poc a poc van anar mostrant les fortaleses d'uns i les debilitats d'uns altres. A dos girs, Orts ja rodava cinqué, a poc més de 10" del grup que es jugaria les medalles. En l'última volta, entrava al costat dels dos belgues ... als que deixaria poc després per volar per la plata, que cap d'ells guanyaria finalment.

L'altre espanyol de la prova, Jokin Alberdi, acabava en el lloc 42é, a dos voltes.

 

Font: RFEC

SEGUIX-NOS EN LES XARXES


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017