Paco Pla i els 28 de Legazpi

Fran Pla García (Agullent, 1967) va marcar una època en el ciclocròs espanyol. En el seu palmarés figuren un total de huit campionats d’Espanya (tres en aficionats, altres tres en Open, un en master 40 i l’últim en master 50). En l’actualitat és el seleccionador de la Comunitat Valenciana (abans va ser també seleccionador nacional) i l’encarregat de confeccionar el llistat de 28 ciclistes que entre el 12 i el 14 de gener representaran a la selecció autonòmica en el Campionat d’Espanya de Legazpi.

Abans de començar a parlar de les opcions dels valencians i les valencianes en esta cita, Pla vol deixar palesa la dificultat que van a trobar-se els de la terreta al País Basc. “Enguany, l’escenari del Campionat d’Espanya és molt diferent al que estem acostumats ací a València. El circuit que anem a trobar-nos en Legazpi va a ser molt dur, amb la dificultat afegida de que es preveu pluja durant bona part de la setmana i tal vegada siga necessari fer alguns trams a peu. Ací no ens ha plogut en tota la Challenge i el canvi va a ser brutal”.

El seleccionador insistix: “Estem parlant de quatre campes, dos d’elles amb un important desnivell, una altra contraperaltada i una plana. Ací els circuits són una cosa ben diferent a Legazpi i, vulgam o no, això afectarà al nombre de medalles que pugam aconseguir finalment. A Legazpi els ciclistes hauran de tirar de força i també del control de la bici”.

Dit açò, Pla confirma a CV Ciclime que la selecció autonòmica tampoc participarà esta vegada en el Team Relay o prova per relleus, la que obrirà el calendari de competició la vesprada del divendres 12 de gener. A continuació, el d’Agullent passa a analitzar les opcions de la selecció autonòmica en cada categoria.

 

Elit masculí: Álvaro García i Dany Díaz

Tenint en compte que Felipe Orts disputarà els Nacionals amb el seu equip, el Ginestar-Delikia, les opcions de medalla en elit masculí queden una mica lluny. Álvaro pot estar lluitant entre els llocs 10 i 15. Si fora en sec podriem somiar inclús en un top ten. Pel que fa a Dany, esperem que faça també la seua carrera i puga aconseguir el millor resultat possible. Som conscients que tot va a ser molt més complicat que l’any passat quan el Nacional es va córrer a València”.

 

Elit femení: Eva Valero i Eva Belda

Eva Valero té experiència en campionats d’Espanya. A més, vingué amb la selecció fa poc a Ametzaga i Igorre. Estar entre els llocs 8 i 10 seria un bon resultat. En canvi, Eva Belda debutarà en uns Nacionals i serà la primera vegada que correga fora de la Comunitat. És normal que note la diferència. El seu objectiu deu ser acabar la carrera i disfrutar de l’experiència”.

 

Sub23 masculí: Adrián Aranda, Borja Altur, Miguel Calatayud i Alfonso Pla

En esta categoria seria tot un èxit poder col·locar a dos corredors entre els llocs 8 i 12. Confie molt en els quatre i espere que eixe dia els acompanye la sort i no perguen la motivació en cap moment de la prova”.

 

Sub23 fèmines: Sofía Rodríguez i Sara Bonillo

Sofía Rodríguez, a priori, hauria d’estar lluitant pel cinqué o sisé lloc però el ciclocròs no són matemàtiques i si té un bon dia podria inclús disputar les medalles. Pel que fa a Sara Bonillo, estem parlant d’una corredora molt jove, de 16 anys, el que equival a junior de primer any. No li podem exigir res. Tan sols que continue aprenent i que acabe la carrera”.

 

Juniors: Édgar Teno, Miquel López, Marcos Lerma i Joan Llácer

“En Igorre vam poder comprovar que en juniors hi ha un nivell molt alt. Poder col·locar a dos corredors entre els 10 primers seria molt bonic. Insistisc, els circuits del nord d’Espanya són molt diferents als nostres i això ens pot passar factura també en juniors”.

 

Cadets: Álex Bou, Marc Cabedo, Jordi Constantino, Miguel Solera i Gorka Ortega

“Tinc molta il·lusió posada en la categoria cadet. Àlex, Marc i Jordi han demostrat al llarg de l’any que poden estar ahí davant, lluitant amb els millors. Haurem de veure com els afecta el circuit amb fang. Si els ix un bon dia poden estar lluitant per les medalles, per què no? Miguel i Gorka també poden fer una bona carrera i tancar la temporada amb un bon sabor de boca”.

 

Cadets fèmines: Ainara Albert i Lidia Llácer

“Ainara és molt forta. Enguany ha pres part en la Copa d’Espanya i ho ha demostrat. Crec que pot estar disputant el Campionat. Si no hi ha que caminar massa té més opcions. En esta categoria la victòria estarà entre 5 o 6 xiques. Per a Lidia, en canvi, serà la primera prova fora de València. Esperem que disfrute de l’experiència i continue aprenent. No hem d’oblidar que tant Lidia com Ainara són cadets de primer any”.

 

Màsters: Rafael Donat (M30), Raül Ballester i Jaume Alcover (M40), Javier Avellaneda i Vicent Bonafé (M50), i José Mezquita i Ignacio Fandos (M60)

“En les categories màster també podem sumar alguna medalla. La que tenim escrita en el guió és la de Raül Ballester. Ara falta saber quin metall serà. En màster 30, Javier Cabanes i Ximo Ortega han decidit córrer amb el seu equip, Monblau-Ale-Delikia, i eixirem amb un debutant, Rafa Donat. En màster 40, a banda de Raül, tindrem a Jaume Alcover, que podria lluitar per un top ten. Veurem que passa amb Avellaneda, Bonafé, Mezquita i Fandos, a priori aspirants a medalles en altre tipus de circuit”.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017