El fangar de Legazpi passa factura a la selecció valenciana de ciclocròs

Enguany, l’escenari del Campionat d’Espanya és molt diferent al que estem acostumats ací. Som conscients que tot va a ser molt més complicat que l’any passat quan el Nacional es va córrer a València”. El seleccionador valencià de ciclocròs, Pacoi Pla, ja ho va advertir en CV Ciclisme i el temps no ha fet més que donar-li la raó.

Finalment, la selecció de la Comunitat Valenciana ha tornat del fangar de Legazpi amb només dos medalles, les aconseguides en la jornada matutina de dissabte durant les proves reservades als màster. La xifra és sensiblement inferior a l’aconseguida només dotze mesos enrere als Nacionals de València quan el combinat amfitrió es va penjar fins a nou medalles.

A Legazpi, la primera medalla se la va penjar Ignacio Fandos, que va protagonitzar una de les poques carreres boniques dels campionat. Per l’Or pugnaren fins a tres ciclistes. Finalment, fent una cursa de menys a més, José Adolfo Fica (Mendiz) es va fer amb el títol de campió d'Espanya per davant de Fandos, plata, i González-Berenguer, bronze.

En la prova màster 40, el màxim favorit, el campió del món Agustín Navarro, va complir els pronòstics i es va destacar des de la primera volta. En el primer pas per meta el podi era per a Josu Isasi i Arnau Rota però la cosa va canviar. El valencià Raül Ballester va protagonitzar una genial remuntada per concloure en segona posició.

En un dels circuits més durs que es recorda, els millors integrants de la selecció de la Comunitat Valenciana en les diferents categories foren Álvaro García (22è) en elits, Alfonso Pla (10è) en sub-23, Eva Valero (14a) en fèmines elit, Sofia Rodríguez (4ª) en fèmines sub-23, Joan Llácer (27è) en juniors, Marc Cabedo (9è) en cadets, Lídia Llácer (20a) en fèmines cadets, Rafael Donat (15è) en màster 30 i Javier Avellaneda (13è) en màster 50.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017