Felipe Orts no pot amb Ismael Esteban a Legazpi

Va saltar la sorpresa al Campionat d'Espanya de ciclocròs Loterías. Ismael Esteban va conservar el seu mallot de campió nacional després de superar en una cursa preciosa i exigent l'indiscutible favorit Felipe Orts. Un èxit, el del càntabre, molt emotiu i gairebé miraculós, ja que el passat mes de setembre es va fracturar dos vèrtebres i com a conseqüència no havia pogut oferir la seua millor versió en el que ha transcorregut de campanya. "Vaig tornar a néixer després d'esta lesió tan greu i ara tan sols puc agrair a tots els que m'han donat suport este temps", comentava Esteban tot just acabar la cursa.

La prova elit masculina va començar de forma explosiva sobre l'exigent pendent asfaltada que es trobava després de la línia d’eixida, on el burgalès Mata intentava avançar-se, però Orts no ho va permetre i es va distanciar junt amb Aitor Hernandez.

En les primers revoltes el biscaí va intentar deixar a Orts, però el vencedor de la Copa d'Espanya va respondre amb tranquil·litat, fent-se fort a les zones de pateig, alhora que Ismael Esteban començava la seua remuntada: primer es va fer amb Hernández i posteriorment es va llançar a pel seu company del  Ginestar-Delikia, a qui ja tenia a la vista.

En el primer pas per meta les diferències eren menudes, amb Orts marcant un temps de 11:56, tan sols sis segons més ràpid que Esteban, que al llarg del segon gir ja pedalejava a l'altura de l'alacantí i invertia les diferències després de completar el segon gir. Per darrere, Ruiz de Larrinaga, que rodava quart, arribava a Aitor Hernández, amb Kevin Suárez en cinquena posició amenaçant als dos bascos.

Ruiz de Larrinaga, que havia aconseguit deixar enrere als seus rivals, patia una avaria que l'obligava a passar per boxes per canviar de bicicleta, perdent definitivament la seua posició de bronze en favor d'Aitor Hernández, que es veia amenaçat pel càntabre Kevin Suárez, tot i que el seu esforç en cap moment de la cursa li va servir per aconseguir posar-se a l'altura del biscaí.

En el tercer dels girs, Esteban llançava el seu atac definitiu, augmentant el seu avantatge fins al mig minut una vegada passat l'equador de la prova. Estes diferències es mantindrien en la següent volta, amb un Orts que no podia retallar distàncies amb el defensor del títol. En la batalla per l'última plaça del calaix, Aitor Hernández mantenia a ratlla a Kevin Suárez, mentre que Ruiz de Larrinaga, després de la seua avaria, es veia definitivament apartat de la lluita.

Administrant el seu avantatge, sense arriscar en excés, Ismael Esteban entrava pletòric en línia de meta, aconseguint el seu segon Campionat d'Espanya amb un temps de 57:29. Després d'ell, el seu company i amic Felipe Orts es feia amb la plata i compartien l'èxit amb una sentida abraçada. Aitor Hernández aconseguia un meritori bronze per completar el podi dels campionats.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017