Momparler: "Orts ha d'anar al Mundial sense pressió, a agafar experiència en la nova categoria"

La celebració del Campionat d'Espanya de ciclocròs de Legazpi ha permès al seleccionador nacional, el valencià Pascual Momparler, donar resposta als últims dubtes que tenia abans de configurar el llistat definitiu de ciclistes per al pròxim Mundial que tindrà lloc a Valkenburg els dies 3 i 4 de febrer.

En eixe llistat només hi haurà esta vegada un valencià, Felipe Orts, que debutarà en la categoria elit després de proclamar-se l'any passat a Bieles (Luxemburg) subcampió del món sub23. Momparler té clar com ha d'afrontar el de la Vila Joiosa la cita mundialista. "La plata de l'any passat en sub23 no ha de posar-li pressió, més bé tot el contrari. Vull llevar-li tota eixa pressió que puga tindre. El seu objectiu ha de ser aprendre i agafar experiència en la nova categoria".

En la prova elit masculina, a banda de Felipe Orts, estaran el flamant campió d'Espanya, Ismael Esteban, i els veterans Javier Ruíz de Larrinaga i Aitor Hernández. Pel que fa a les fèmines elit, les convocades són Aida Nuño, Lucía González i Olatz Odriozola; mentre que en categoria sub23, Luisa Ibarrola i Irene Trabazo seran les representants espanyoles. En la prova sub23 masculina, Espanya comptarà amb Jufre Cullell, Mario Junquera i Iván Feijoo, mentre que Carlos Canal, Gonzalo Iguanzo i Adrián Barros han esat els elegits per competir en la categoria júnior.

"Enguany anem al Mundial amb gent molt jove, molt capaç i amb molt de motor, però hem de ser pacients, ja que tant Orts com Cullell o Iván Feijoo salten de categoria i és necessari un període d'aclimatació fins que es facen a elles. En juvenils, Iguanzo i Canal també són de primer any i tot i que són dos xics amb moltes classe i que estic segur que donaran que parlar en el futur pròxim, tampoc cal ficar-los cap tipus de pressió", insistix el tècnic de Castelló de la Ribera.

Un dels fets més destacats de la participació espanyola en els pròxims mundials de ciclocròs serà que la representació femenina en la categoria elit serà de tres ciclistes en lloc de les dos amb les que s'havia acudit habitualment. "La novetat serà Olatz Odriozola, que després de diverses temporades sent molt competitiva i oferint un bon nivell, he volgut donar-li una oportunitat perquè crec que arribarà especialment fresca a la competició després de la greu lesió que tingué a principi de temporada", apunta Momparler.

Pel que fa la prova estrella, la cursa elit masculina, Momparler comenta es troba "especialment feliç" després de veure que Ismael Esteban ha recuperat la seua millor versió. "Espere que puga oferir una bona actuació, doncs igual que Olatz, després la seua lesió, arriba menys castigat que la resta. Pel que fa als veterans, espere que tant Larri com Aitor tornen a oferir el nivell que van aconseguir anys enrere i completen un gran paper".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017