La Comunitat es prepara per acollir el millor ciclisme femení en la primera Setmana Ciclista Valenciana

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat "el nivell que l'esport femení d'elit aconseguit per mèrits propis", i ha demanat que la seua presència i tractament en els mitjans de comunicació i en la societat en el seu conjunt "s'encamine cap a la igualtat en l'esport i no a apuntalar el sistema patriarcal i reforçar la desigualtat entre dones i homes".

La vicepresidenta del Consell ha brindat el suport del Govern valencià per a "donar suport i visibilitat" a la Setmana Ciclista Valenciana, organitzada pel Club de Ciclisme Escapada i per a "que es consolide i es convertisca en una cita anual de l'esport valencià i internacional i del ciclisme de dones".

Mónica Oltra va realitzar estes declaracions, dijous, en la presentació a Gandia d'esta cita esportiva, que suposarà fer realitat la primera Volta Ciclista Valenciana de Dones, i la segona d'este nivell al territori espanyol.

La Setmana Ciclista Valenciana es va presentar oficialment a Fomento de Agricultura, Industria y Comercio de Gandia en presència també del director general d'Esports, Josep Miquel Moya i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, entre altres autoritats i personalitats. L'acte també va comptar amb la intervenció del president del club organitzador Rubén Donet, exciclista olímpic de pista.

La carrera se celebrarà del 8 al 11 de març en quatre etapes, recorrent el territori valencià: La primera etapa serà una contrarellotge de 6 km a Vila-real. Gandia serà l’eixida i arribada de la segona etapa, de 110 km, el 9 de març. La tercera tindrà lloc a Alacant (87 km) i la quarta a València (96 km).

A la setmana ciclista es donaran cita 162 corredores de 27 equips, dels quals 6 són seleccions d'Espanya, Noruega, Bèlgica, Alemanya, Rússia i Suïssa. 

Un esdeveniment, Va indicaR la vicepresidenta del Consell, on les dones "són protagonistes per la seua professió, cosa que no ens resulta gens fàcil", i més complicat "tractant-se del món de l'esport professional, i si a més és en una disciplina com el ciclisme, el mèrit d'esta setmana esportiva és triple".

Per això ha volgut felicitar "sincerament" el Club de Ciclisme Escapada, organitzador i ànima d'esta cita i ha agraït el seu esforç per "estos anys de lluita i compromís en l'esport femení", perquè encara que cada dia les esportistes "ens demostren que són bones, molt bones, fantàstiques, encara no sempre tenen el suport del públic ni la visibilitat als mitjans de comunicació que els correspon".

El Govern valencià participa en la Setmana Ciclista Valenciana a través de l'Agència Valenciana de Turisme, de la Direcció general d'Esport i de la Direcció general de l'Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, "des de la qual es fa difusió entre les entitats de dones i feministes perquè s'impliquen en la volta i animen a les dones a viure de primera mà aquest important esdeveniment", ha conclòs Oltra.

 

ELS 27 EQUIPS PARTICIPANTS

- Alé Cipollini

- Aromitalia Vaiano

- Astana Women's Team

- BePink Cogeas

- Bizkaia - Durango

- BZK - Smurfit Kappa

- Cervélo Bigla Pro Cycling Team

- Drops

- Equipo Bolivia Femenino

- Giusfredi - Bianchi

- Hyundai Koryo Car

- Lares - Waowdeals

- Lointek

- MAASLANDSTER Veris CCN

- SAS Macogep

- Servetto Giusta

- Sport Vlaanderen - Etixx

- Top Girls Fassa Bortolo

- Team WNT Pro Cycling

- Valcar - PBM

- Wiggle High5

- Selecció de Noruega

- Selecció d'Alemanya

- Selecció de Suïssa

- Selecció de Bèlgica

- Selecció de Rússia

- Selecció d'Espanya

SEGUIX-NOS EN LES XARXES


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017