La danesa Cecilie Ludwig (Cervelo-Bigla) s'adjudica la Setmana Ciclista Valenciana

La jove danesa Cecilie Ludwig, de l'equip Cervelo-Bigla, es va proclamar este dissabte guanyadora de la primera edició de la Setmana Ciclista Valenciana, prova per etapes 2.2 del calendari internacional de l'UCI. Al costat de Ludwing van compartir el podi final a València la cubana Arlenis Sierra (Astana) i la sud-africana Ashleigh Moolman-Pasio (Cervelo-Bigla), segona i tercera respectivament. La millor espanyola en la general va ser Eider Merino (Lointek), en la 21a posició.

A banda de Ludwig, que a més del taronja de líder també es va enfundar el mallot blanc a la millor sub-23, la resta de classificacions secundàries van ser guanyades per la belga Ann Sophie Duyck (muntanya), Arlenis Sierra (esprints especials) i Cristina Martínez (millor valenciana). La Setmana Ciclista Valenciana, organitzada pel CC Escapada, va constar de quatre etapes. La primera d'elles, una contrarellotge per equips de 6'6 km, es va disputar a Vila-real. Les italianes del BePink Cogeas van ser les millors i van vestir a la seua corredora Silvia Valsechi de líder.
El dia següent, a Gandia, es va disputar una segona etapa marcada per les altes temperatures i per l'exigència del recorregut, amb les pujades als alts de Barxeta i Barx en els quilòmetres finals. La belga Ann Sophie Duyck (Drops) es va fer amb l'etapa encara que va ser la danesa Ludwig qui es va vestir amb el mallot taronja de líder.
La tercera etapa va portar la Setmana Ciclista Valenciana fins la província d'Alacant. La capital va acollir una cursa de 87 km amb la doble ascensió a l'alt de Busot. La victòria va ser per a la cubana Arlenis Serra, qui va imposar la seua punta de velocitat.
Finalment, a València es va baixar el teló a la Setmana Ciclista Valenciana amb una etapa totalment plana de 96 km que es va endur la irlandesa Lydia Boylan (WNT Team), que es va adjudicar la seua primera victòria com a professional després d'atacar en l'últim quilòmetre i sorprendre a la resta de ciclistes i plantar-se a meta amb 3" d'avantatge.
En la primera edició de la Setmana Ciclista Valenciana van participar 146 ciclistes repartides en 26 equips formats per un mínim de quatre i un màxim de sis corredores cadascun.
En la cerimònia final de lliurament de trofeus van estar presents la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, la Diputada d'Esports i Igualtat de la Diputació Provincial de València, Isabel García, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, i el director de la Setmana Ciclista Valenciana, Rubén Donet. També van lliurar els mallots de les classificacions secundàries els representants de les empreses patrocinadores Alé España, Fernando Escartín; Ridley, Pascual Momparler; i SLT, Sergio Camarena.

 

Consultar les classificacions

SEGUIX-NOS EN LES XARXES


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017