Paco Pla dirigirà el Sopela Women's Team on correrà la valenciana Sofía Rodríguez

Francisco Pla dirigirà al renovat Sopela Women's Team. Després de la seua etapa com a corredor de ciclocròs i un ampli bagatge com a seleccionador nacional i autonòmic en esta disciplina, Pla arriba al combinat basc després de dirigir durant més de deu anys a l'equip júnior Castillo de Onda.

s un projecte que em motiva. Tenim una plantilla molt jove, amb algunes corredores més experimentades que ens ajudaran a equilibrar el bloc. A la primera concentració vaig poder veure la il·lusió i ganes de les xiques. Tenen ganes d'aprendre i superar-se, cosa que per a un equip de formació és molt bonic", destaca el director sobre la primera presa de contacte amb el conjunt.

La plantilla del Sopela Women's Team (antic Lointek) estarà formada per Olatz Agorria, Maialen Aramendia, Esther Cañete, Bea Gómez, Ziortza Isasi, Enara López, Sara Martín, Maria Martins, Mireia Muñoz, Sofia Rodríguez, Soraia Silva i Ariadna Trias. "Hem pogut incorporar a les millors corredores que procedixen de la categoria júnior, tant d'Espanya com de Portugal, cosa que deixa clara quina és la nostra filosofia. Enguany anem a tractar d'aprendre el màxim, anem a formar un bon equip i a treballar juntes. M'agradaria que se'ns veja com un equip valent, hem de demostrar del que som capaços partint des del companyerisme i el respecte", plasma el tècnic valencià sobre el paper que jugarà Sopela Women 's Team.

El calendari no patirà massa canvis respecte al que porta fent l'estructura les últimes temporades. "Anem a estar present en tot el calendari nacional, als quals afegirem uns 30 dies de competició internacional a França, Bèlgica i Països Baixos. Al final per adquirir nivell és imprescindible eixir i competir contra les millors, i per a això cal anar a l'estranger. Últimament el ciclisme femení avança a nivell nacional, prova d'això és l'aparició de la Setmana Ciclista Valenciana, o el pas de la Emakumeen Bira cap a la categoria WorldTour, una cita que confie que puguem estar després del bon paper que va fer l'equip l'any passat amb Eider, ja que seria una llàstima per a nosaltres no poder disputar la principal cursa d'Euskadi en la nostra categoria", reflexiona Pla sobre les competicions.

Enguany gràcies a l'entrada de Telxius, l'estructura de la SD Ugeraga podrà mantindre's en la línia de treball dels últims anys "A nivell pressupostari hi ha equips per sobre de nosaltres, és normal. Les corredores que fan mèrits, troben buits en equips més potents i marxen. Nosaltres continuarem treballant en la mateixa línia de sempre. Tant de bo isquen moltes més com Sheyla, Eider, Alba o Alícia. Això vol dir que ací s'estan fent les coses bé, elles estan progressant i ens estan donant bons resultats. Enguany a nivell nacional hem d'anar a disputar totes les competicions i en les carreres internacionals tractar de quedar-nos amb tot el que ens faça millorar. Anirem formant, ja que tenim bona matèria primerenca. Hi ha corredores que arriben ací després de fer bones actuacions en Mundials i Europeus, tant júnior com sub23. Esta és la nostra principal carta de presentació per fer veure als organitzadors que si volen apostar pel futur, han de donar-nos suport i oportunitats. Volem formar una bona plantilla i agrair a tots els patrocinadors el seu suport. A poc a poc, ens agradaria seguir creixent de la mà d'ells", conclou Francisco Pla sobre el seu nou repte als comandaments de Sopela Women's Team

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017