La britànica Barnes guanya a Gandia i lidera la Setmana Ciclista Valenciana

La britànica Hannah Barnes és la primera líder de la Setmana Ciclista Valenciana després d'imposar-se en l'etapa inaugural amb arribada a Gandia. La ciclista de l'equip alemany Canyon Sram Racing ha estat la més ràpida en l'esprint del reduït grup que ha arribat a meta al capdavant.

La primera etapa va partir de la localitat de Ròtova, a la comarca de la Safor. La primera meitat de l'etapa el gran grup, de 161 corredores, va rodar compacte. Només cal destacar l'atac de la francesa Pauline Cantele. L'escapada no va arribar a sobrepassar mai els 30" d'avantatge respecte al gran grup.

En l'esprint intermedi de Ròtova (km 44) va passar al capdavant l'alemanya Tanja Erath (Canyon Sram Racing), mentre que en el de Benigànim (km 69) ho va fer l'holandesa Belle de Gast (Parkottel Valhenburg).

El gran grup va començar a trencar-se en la primera ascensió de la jornada, el port de Barxeta, de tercera categoria. Pel seu cim va coronar en primera posició la sud-africana Ashleig Moolman-Passio (Cervero - Bigla), que es va dur a la seua roda a la polonesa Katarzyna Niewiadoma (Canyon Sram Racing). A les dos se'ls van unir a Simat de la Valldigna l'espanyola Mavi García (Movistar Team) i l'austríaca Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitania Futur).

Ja en les primeres rampes de l'alt de Barx, de segona categoria, el ritme de Moolman-Passio i Niewiadoma no va poder seguir-lo cap corredora més, de manera que les dos juntes van ascendir els 5 quilòmetres del port, coronant la sud-africana en primera posició.

Les dos corredores van col·laborar perquè l'escapada prosperara, mantenint un marge sobre el xicotet grup perseguidor que mai va sobrepassar els 30". Després del descens per la carretera de la Drova, ambdós van arribar juntes als carrers de Gandia. Quan semblava que la victòria se l'anaven a disputar entre elles, el grup perseguidor va acabar neutralitzant-les a falta de només 300 metres per a l'arribada, situada a l'Avinguda de la República Argentina.

Primers mallots de líder
Després de la primera etapa, Hannah Barnes lidera la Setmana Ciclista Valenciana amb 4" d'avantatge sobre la segona classificada, Ashleig Moolman-Passio (Cervero - Bigla), i 6" sobre la tercera, l'italiana Marta Bastianelli (Ale Cipollini). Estes diferències vénen donades arran de les bonificacions.

El mallot de líder de la muntanya el vestirà demà Ashleig Moolman-Passio, el dels esprints especials Belle de Gast, el de millor sub-23 Abby-Mae Parkinson (Trek - Drops) i el de primera ciclista autonòmica, la valenciana Alba Teruel (Movistar Team).

En l'acte de lliurament de premis han estat presents, entre d'altres, el director general d'Esports, Josep Miquel Moya, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Gandia, Lidia Morant, i l'alcalde de Ròtova, Antonio García.

La segona etapa, de 116 km, traslladarà este divendres la caravana de la Setmana Ciclista Valenciana a la província de Castelló. El carrer Columbretes de Castelló de la Plana acollirà, a les dos de la vesprada, l'eixida neutralitzada. Després de creuar Almassora i Borriana, les ciclistes tornaran a passar per Castelló per disputar un esprint especial al quilòmetre 42. A partir d'ahí la carrera discorrerà per Benicàssim i es pujarà al Desert de Las Palmas, port de primera categoria que es coronarà al quilòmetre 76. Els últims 40 quilòmetres duran a les corredores cap a Almassora, Borriana i Vila-real, on estarà situada la línia de meta al carrer Ermita, al costat de l'Estadi de la Ceràmica.

 

Foto: Vicent Bravo


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017