La italiana Bastianelli guanya a Vila-real i la britànica Barnes manté el lideratge de la Setmana Ciclista Valenciana

La italiana Marta Bastianelli s'ha imposat en l'arribada massiva de la segona estapa de la Setmana Ciclista Valenciana que ha finalitzat a Vila-real. La corredora de l'equip Ale Cipollini, que va ser tercera el dia abans a Gandia, ha demostrat ser la més ràpida i ha creuat la línia de meta per davant de la britànica Hannah Barnes (Canyon Sram) i l'espanyola Alicia González (Movistar Team).

L'alt del Desert de les Palmes, que va trencar la carrera en diversos grups, no va resultar decisiu ja que es va coronar a 40 quilòmetres de meta, la qual cosa va facilitar que la cursa es reagrupara i arribara a Vila-real un grup nombrós de corredores.
Un total de 156 ciclistes van prendre l'eixida a a les dos de la vesprada des del carrer de les Columbretes de Castelló en presència del diputat d'Esports, Lluís Martínez i del regidor d'Esports, Enric Porcar. Després de rodar agrupades en els primers quilòmetres, Eileen Roe (WNT Team) va passar al capdavant al primer esprint especial de Castelló (km 42) i inclús la líder Hannah Barnes va aconseguir un segon de bonificació en ser tercera.
Abans de les primeres rampes del Desert de Les Palmes va marxar per davant un grup de dotze corredores entre les quals figuraven les espanyoles Mavi García i Lourdes Oyarbide, ambdós del Movistar. Este grup va arribar a aconseguir un avantatge superior al minut i mig. La danesa Cecilie Uttrup Ludwig (Cervelo Bigla) va coronar en primera posició l'únic port de la jornada, de primera categoria.
Després del descens va marxar en solitari l'holandesa Nicole Steigenga (Swaboladies.nl), que va passar en primer lloc pel segon esprint especial de Castelló (km 91). Després de rodar diversos quilòmetres en solitari li se va afegir l'holandesa Kathrin Hammes (Trek Drops) però foren caçades pel cada vegada més nodrit grup perseguidor.
Els atacs al capdavant de carrera es van succeir en els últims deu quilòmetres però cap va prosperar. En l'últim quilòmetre, ja als carrers de Vila-real, es va produir una caiguda en la qual es van veure involucrades diverses corredores com la finlandesa Lotta Lepistö, la polonesa Katarzyna Niewiadoma, la bielorussa Alena Amialiusik o la italiana Maria Vittoria Sperotto que van perdre totes les opcions de disputar l'etapa.
Després de la segona etapa, la britànica Hannah Barnes (Canyon Sram) manté el mallot de líder, ara amb 5" d'avantatge sobre la sud-africana Ashley Moolman-Passio (Cervelo Bigla) i 7" sobre la italiana Marta Bastianelli (Ale Cipollini).
Les portadores de la resta de maillots són Ashely Moolman-Passio (muntanya), Abby-Mae Parkinson (sub-23), Belle De Gast (esprints especials) i Alba Teruel (primera autonòmica).
A l'acte de lliurament de premis han assistit, entre altres, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vila-real, Javier Serralbo, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.

La tercera etapa entre Sagunt i València
L'etapa més llarga de la Setmana Ciclista Valenciana es disputarà, este dissabte, entre Sagunt i València, de 137 km de recorregut. L'única dificultat orogràfica de la jornada serà el port de l'Oronet, de segona categoria. E cim es troba situat encara a 48 km de meta. La localitat de Sagunt, a banda de l'eixida, acollirà dos esprints especials en els quilòmetres 29 i 60, mentre que la línia de meta estarà situada a la mateixa plaça de l'Ajuntament de València.

 

Foto: Vicent Bravo


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017