L'holandesa Nicole Steigenga guanya a València i la italiana Marta Bastianelli lidera la Setmana Ciclista Valenciana

Ho havia intentat el dia anterior camí de Vila-real sense èxit però això no va impedir que tornara a provar-ho, ara a 20 quilòmetres de València. L'holandesa Nicole Steigenga, esta vegada sí, va veure recompensada la seua valentia i tenacitat amb un merescudíssim triomf d'etapa a la tercera jornada de la Setmana Ciclista Valenciana, la més llarga de totes, que va portar a les 154 supervivents a recórrer 137 km entre Sagunt i València.

El primer tram de l'etapa va discórrer per un circuit de 30 km entre Sagunt, Quartell, Estivella, Gilet, Petrés i una altra vegada Sagunt, on les corredores van disputar dos esprints especials al seu pas per la plaça del Cronista Chabret. En el primer pas (km 30) la més ràpida va ser la líder d'esta classificació secundària, Belle de Gast (Parkottel Valkenburg), mentre que en el segon esprint (km 60) va passar en cap la campiona finlandesa Lotta Lepistö (Cervelo Bigla).
En les primeres dos hores de carrera les ciclistes van cobrir 79 km, prova de l'alta velocitat a la qual es va rodar des del principi.
Abans de començar l'ascensió a l'única dificultat muntanyosa del dia, l'alt de l'Oronet, de segona categoria, ho va provar la italiana Lisa Morzenti (Bepink), que va arribar a assolir un avantatge d'un minut i mig. No obstant això, va ser neutralitzada pel grup perseguidor i al cim del Oronet va passar en primera posició la sud-africana Ashley Moolman-Passio, que va reforçar així el seu liderat al capdavant de la classificació de la muntanya.
Des del cim del Oronet fins a la línia de meta encara faltaven 48 quilòmetres, suficients per a facilitar un reagrupament. Camí de Bétera el pilot capdavanter el formaven 53 corredores, encara que poc a poc van acabar per entrar al mateix moltes més fins a formar un grup d'un centenar de ciclistes.
A la part davantera es succeïen els atacs sense èxit fins que a l'eixida de Moncada, a 20 quilòmetres per a l'arribada, l'holandesa Steigenga va aconseguir obrir forat. Amb molta enteresa va aconseguir que la seua renda pujara progressivament fins a arribar a 1'10". Sense desistir en la seua obstinació, la combativa corredora va seguir pedalant amb diferències que disminuïen gradualment. Ja pels carrers de València, i amb el pilot trepitjant-li els talons, va ser quan es va creure realment que podia aconseguir-ho. I així va ser. Encara li van sobrar 8" en la línia de meta, els suficients per aixecar els braços i celebrar amb el públic la seua gesta.
En l'esprint del gran grup la més ràpida va ser Lotta Lepistö, mentre que la italiana Marta Bastianelli va acabar tercera, aconseguint 4" de bonificació que li van valer per llevar-li el mallot taronja de líder a la britànica Hannah Barnes, que només va poder ser sisena i es queda ara a 1" a la general.
A falta de la decisiva etapa d'este diumenge a Benidorm, Marta Bastianelli (Ale Cipollini) vist el mallot de líder, Ashley Moolman-Passio (Cervelo Bigla) el de la muntanya, Belle de Gast (Parkottel Valkenburg) el dels esprints especials, Abby-Mae Parkinson (Trek-Drops) el de millor sub-23 i Sofia Rodríguez (Sopela) el de primera corredora de la Comunitat Valenciana.

Decisiva etapa a Benidorm
L'etapa alacantina de la Setmana Ciclista Valenciana serà l'encarregada de tancar la segona edició. Benidorm coneixerà a la vencedora final de la cursa després d'una jornada molt exigent de 118 km que arrancarà i finalitzarà a l'avinguda Rei Jaume I. L'alt del Finestrat (2a), que es pujarà fins a en tres ocasions, serà el jutge d'esta etapa i també de la Setmana Ciclista Valenciana.

 

Foto: Vicent Bravo


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017