La britànica Hannah Barnes sentència en Benidorm la Setmana Ciclista Valenciana

Benidorm ha dictat sentència i ha coronat, estediumenge, a Hannah Barnes com a vencedora final de la Setmana Ciclista Valenciana. La quarta i última etapa ha sigut, com s'esperava, decisiva per la seua duresa. Després dels 118 quilòmetres de recorregut, un grup amb les nou millors corredores de la cursa s'ha plantat a l'avinguda Rei Jaume I per disputar-se el triomf. Barnes ha sigut la més ràpida i s'ha anotat la seua segona victòria parcial -va guanyar també a Gandia- i la general final de la cursa.

Un total de 145 ciclistes van prendre l'eixida disposades a donar tres voltes a l'exigent traçat trencacames de 38'5 quilòmetres amb ascensió a l'alt de Finestrat (3a categoria) inclosa. A la primera volta la cursa es va trencar completament fruit del ritme imposat per les corredores de Cervélo-Bigla i Canyon Sram, que van tractar de despenjar la líder de la cursa, la italiana Marta Bastianelli (Ale Cipollini).
Un grup de nou ciclistes va aconseguir distanciar-se. El formaven Cecilie Uttrup Ludwig i Ashleigh Moolman-Pasio, del Cervelo-Bigla; Katarzyna Niewiadoma, Pauline Ferrand-Prevot i Hannah Barnes, del Canyon Sram; Mavi García i Alicia González, del Movistar Team; i Shara Gillow i Eugénie Duval, de la FDJ Nouvelle Aquitaine. El grup davanter va completar els primers 38'5 quilòmetres en poc més de 52 minuts, a una velocitat mitjana superior als 46 km/hora, i la distància respecte al grup del mallot taronja ja era superior al minut.
En el primer pas per meta, Hannah Barnes va puntuar en primer lloc per l'esprint especial, aconseguint altres 3" de bonificació, per 2" de Mavi García i 1" de Katarzyna Niewiadoma.
En el segon gir la diferència entre els dos grups principals va augmentar. Les de davant van col·laborar entre elles i Ashleigh Moolman-Pasio va coronar en primer lloc Finestrat. En meta (km 77) l'avantatge respecte al grup de la líder Bastianelli era ja de 3'30". A més, en el segon esprint especial Hannah Barnes va tornar a demostrar ser la més ràpida, convertint-se en la líder virtual de la cursa.
Ja en la tercera i última volta al circuit, Cervelo-Bigla va tractar de seleccionar encara més el grup davanter. Encara que en un primer moment van aconseguir despenjar a Pauline Ferrand-Prevot, Alícia González i Eugénie Duval, finalment les tres corredores van tornar a entrar en el grup.
En l'alt de Finestrat va tornar a coronar en primera posició Ashleigh Moolman-Pasio, que ha demostrat ser la millor escaladora de la cursa. Fins meta es van succeir els atacs entre les corredores escapades encara que al final la victòria es va decidir en un ajustat esprint en el qual Hannah Barnes va tornar a demostrar ser la més ràpida. Moolman-Pasio va ser segona i Alicia González va repetir el tercer lloc de Vila-real. El grup encapçalat per la líder, Maria Bastianelli, arribava a meta a 2'39" de la guanyadora.
A Benidorm s'han imposat els mallots definitius de la Setmana Ciclista Valenciana que ha tingut a la britànica Hannah Barnes (Canyon Sram) com a guanyadora final, secundada en el podi per Ashleigh Moolman-Pasio (Cervelo-Bigla) i Alicia González (Movistar Team).
El mallot de la muntanya ha sigut per a Ashleigh Moolman-Pasio, el dels esprints especials per a Belle De Gast (Parkhotel Valkenburg), el de millor sub-23 per a Abby-Mae Parkinson (Trek Drops) i el de primera autonòmica per a Cristina Martínez (Bizkaia Durango - Euskadi Murias). Per equips el triomf ha sigut per a Canyon Sram, seguit de Movistar Team i Cervelo-Bigla.
A l'acte de lliurament de premis a Benidorm han assistit el director general d'Esports, Josep Miquel Moya, el diputat d'Esports d'Alacant, Juan José Castelló, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i els regidors Arturo Cabrillo (Esports), Paquita Ripoll ( igualtat), Lourdes Caselles (Urbanisme i Hisenda) i Ángela Llorca (Benestar Social).

 

Foto: Vicent Bravo


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017