• 16 Gener 2018
  • 436

L'alacantí Julio Alberto Amores es proclama campió d'Espanya d'Òmnium

"És una recompensa a la feina i al sacrifici que vaig assumir temps enrere després d'una temporada on no m'havien eixit gens bé les coses. Esta victòria és un bon camí sobre el qual he de seguir per fer un bon any". Les paraules són del ciclista alacantí Julio Alberto Amores només proclamar-se, diumenge passat al madrileny velòdrom de Galapagar, campió d'Espanya d'òmnium.

En un cap de setmana de ciclisme en pista tan bonic com fred tingué lloc el Nacional d'esta modalitat, una disciplina que va patir a última hora la baixa del gran candidat entre els homes, Sebastián Mora, que el dia abans patia una desafortunada caiguda en creuar la línea de meta d'una contrarrellotge al seu poble, Vila-real.

Sense Mora, l'Òmnium masculí va arrancar amb una bonica alternativa al comandament entre el ciclista de l'Euskadi-Murias, Enrique Sanz, i Illart Zuazubiskar (Eustrak). El navarrés es va imposar en l'Scratch, mentre que el basc va ser segon; resultats que van alternar en la carrera Tempo. Eloy Teruel (Múrcia), gràcies a una sensacional galopada en solitari, va condensar encara més la classificació amb el seu èxit en l'Eliminació, que va deixar abans de la Puntuació a Zuazubiskar al capdavant amb 106 punts; Sanz, segon amb 108; Teruel, tercer amb 100; i Julio Alberto Amores (Comunitat Valenciana), que finalment seria el vencedor, sisé amb 90 punts penalitzat per no haver pogut passar de la desena plaça en Eliminació.

Però les tornes canviarien per al de Novelda en la prova final i la més decisiva, la Puntuació, on es partix amb els punts acumulats en les tres competicions prèvies. Amores va aconseguir agafar dos voltes al gran grup i sumar 40 punts que li permeteren liderar el Campionat d'Espanya, lideratge que ja no va soltar en el tram final gràcies a una extraordinària defensa. 

Finalment, Amores es va proclamar campió d'Espanya després de sumar 157 punts; Eloy Teruel, que es va fer amb la plata, 139; i Illart Zuazubiskar, 120 punts per pujar a la tercera plaça del calaix. Sanz es va haver de conformar amb el quart lloc amb 116 punts. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Mundial sub23 de ciclocròs 2017